Followers

HITS

Thursday, August 25, 2016

JJCM Di Sandakan : Restaurant Ocean Seafood & Steamboat Kak Jue

Sebelum ke Sandakan, daku memang dah google apa tempat makan yang best dan menarik di sana...rata2 ramai bloggers mengatakan sana heaven dengan seafood...mmmmmm...bila aku utarakan pada en suamiku, dia kata, alah..kalau setakat seafood kat KK pun ada kannn... Seriusly, bila aku search lagi beberapa tempat makan, pun benda yang sama gak...seafoodddd je memanjang... ada yang kata, Ocean King la, Buli2 Sim la..bla...bla...bla....

Alih2, pada hari pertama kitaorang sampai di Sandakan tu, bila tiba nak keluar makan tu, en suami pun berkata, awak tentukan je la nak makan kat mana...yang ada steamboat tu pun ok juga... at last, kitaorang pun ke sini..perjalanan mengambil masa lebih kurang 17 minit je dari Sabah Hotel.. rupanya Ocean Seafood & Steamboat Kak Jue betul2 bersebelahan dengan D'Paradise Seafood, yang tu pilihan kedua kitaorang la kiranya...

Sekali bila pergi, tengok ramai tak makan steamboat pun. banyak yang order ala carte lagi..so kitaorang pun order ala carte gak laaaa...ni menu kitaorang pada malam tu...

Menu

Menu lagi

menu lagi 

Food starter

Budak buat perangai malam tu..memang nak kena je dengan aku..

Nayli yang feveret nya nasi + ayam + kicap

Rupanya tempat makan kitaorang malam tu port kawan2 En suami gak..punyalah ramai duk tegur dia..

Siput tarik - aku tak makan..

udang butter - hat ni dibolot aku sorang memandangkan en suami tak makan ...budak2 pun tak makan..
eee..geram je diaorang ni...selalu makan je..

ketam pedas - memang sedapppp sangat..

ayam halia - untuk anak2 makan 

kailan ikan masin - banyak betul & nasi goreng kosong utk Danial
Semua lauk2 yang kitaorang order ni untuk portion small... harga dari RM 8 sepinggan (ayam, sayur) - RM 18 sepinggan (udang, ketam, siput) ... tapi punyalah banyak sampaikan aku tak makan nasi malam tu..meratah lauk je ...memang kenyang dan puas hati sangat... 

Jadi, pada mereka yang mencari2 nak makan apa dan di mana jika ke Sandakan, boleh lah cuba makan di sini ya...memang terbaik laa...sedap dan harga pun bagi aku memang ok sangat2 la... 

Trip to Sandakan ~ Singgah Kundasang Dulu......


Sebelum bertolak kita snap gambar dulu
Seperti yang daku nyatakan dalam entri sebelum ni yang untuk awal2 perjalanan daku yang drive, jadi bila hampir2 nak tiba di Kundasang, suami dengan Hariz dok sebut2 cantikkknya Gunung Kinabalu..aishhh..tak tenteram aku tengah bawa kereta..nak tengok tak berani sangat...haha...fokusss ke arah pemanduan la konon2nya....


Jadi, ni la dianya gambar2 yang diambil oleh Hariz..



sambil bawa kereta en suami tak habis2 kata cantikkkknya Gunung Kinabalu...

Tak khusyuk betul la daku drive..gambar2 ni snap by Hariz
.

Bukti aku drive..ahakkk..snap by Hariz, tahan mata dak ni..tak tido langsung
Sampai je di Kundasang, singgah Solat dan berhenti beli buah...mak aih...banyaknya pilihan..macam2 jenis buah ada tau.....pilih je....lepas tu perjalanan diteruskan sampai la terus ke Sabah Hotel, Sandakan...

Antara buah2 yang ada di Gerai2 di Kundasang

menarik ..macam2 ada

Danial baru bangun tido..bangun2 terus makan buah

Buah strawberry ni byk lagi sebenarnya, tapi sambil pilih buah, sambil makan kekdahnya..
opssssss..buah2 tu aku minta akak yang jual tu basuhkan dulu...
macam2 jenis buah lagi.....

Next, port makan kitaorang di Sandakan..........