Followers

HITS

Monday, August 01, 2016

Majlis Hari Raya Aidilfitri SK Malawa

Aktiviti Raya diteruskan lagi ....Kali ni jamuan Raya sek budak2 ni plak...
aku yang pada mulanya memang tak nak pergi..sebab berbayar tau..
waaaaaaa...Mak Bapa sapa2 yang nak datang kena bayar RM 10..
Anak2 plak RM 3 sorang.. So, dak Danial ni nak gak aku datanggggggggg...

Yang En suami ku plak memang tak nak datang gak..
tapi, saat2 akhir dijemput juga dengan pihak sek...
So, dia pun datang la juga...

yang bestnya, kitaorang satu family dah pakai ala2 team Pink dengan Dusty Red..
Baju untuk En suami pun aku iron baju pink meroon ...alih2, dihari kejadian, 
dia nak pakai baju lain plakkkk.......waaaaaaaaaaaa....

layan je la gambar2 kitaorang di hari kejadiannnn...


Dak Hariz.....
Dak Danial
Dak Nayli......
Pink dusty red la konon2.......
Kad jemputan En suamikuuuu
Tapi tu la dianya........di hari kejadian hujan renyai2.....
ada budak tu nak gak pi ikut abang2 nya...
aku lepak2 kat atas stage ni je...
Buku atucara majlissssss
bab menunggu la paling daku tak suka...apa lagi ajak Nayli selfie dulu.....
Dah habis selfie, masih lagi menunggu VIP tak sampai2 lagi...dia main bedak plakkk
dah main bedak, pi  main lipstik pun sama.......
akhirnya........sampai juga VIP yang dijemput.......
Bab yang ditunggu2 oleh dak Nayli..makannnnnn
Mak bapa yang lain makan di khemah ...aduhai..dengan hujan nya...
En suami yang baik hati ..ambik makanan utk kitaorang..........
Alhamdulillah......rezeki pada hari tu.....
Dak Danial dengan kawan sekelas dia......
Hariz yang tak makan lagi, last2 ku suruh dia makan kat meja kitaorang je....
dapat juga meraikan bersama2 anak2 pada tahun ni......



Jamuan Raya Di Sekolah Agama KAFA

Khamis lepas budak2 ni ada Jamuan Raya di Sek Agama KAFA diaorang... daku macam biasa, sediakan menu yang simple2 je...Nasi impit dengan kuah kacang, Agar2 Oreo Milo dan menu tambahan roti dengan kuah durian...tu pun pagi khamis tu baru mengigih cari durian... Sib baik la jumpa...Tapi durian kat sini masih mahei lagi la....RM 25 sekilo...aku beli pun hat yang dah siap2 letak dalam polisterin tu...1 bekas RM 20, ku beli dua dapat la RM 35.... 

So, jum layan gambar2 diaorang berhari raya di Sek Agama........

Pakai Baju raya 2 tahun lepas je... nasib baik muat lagi......

baju raya tahun lepas jubah..dah senteng plakkkkk

Bersama kawan2 di sek agama....

Mak pak pun boleh datang gak, tapi selepas solat asar...aku pakai cenggini je ..

Sessi tazkirah Oleh Ustaz...tak ramai kan budak2 sek ni...

Ustazah Hariz dan Danial...

Di sini kelas dibahagikan kepada 2.. darjah 1-3, satu kelas..darjah 4-6 satu kelas...

Selawat beramai2....


Time ni la dapat kenal kawan2 diaorang......

Sessi makan2....

Macam2 juadah dibawa...

Aksi Danial ..........
Ada yang makan di meja...

ada yang makan di bawah je.......

Nayli setia menemani........