click...click...

HITS

Followers

Wednesday, June 29, 2016

Ramadhan Iftar di KK : Nasi Padang Ibu , Restoran Asli Indonesia.....

Nak update post ni dulu sebelum kitaorang balik kampung esok.. 
Ahad lepas, kitaorang berbuka di luar...
dah dekat2 nak balik kampung ni, aku pun macam dah tak ada idea sangat nak masak apa..
Jadi bila en suami ajak berbuka kat luar, aku OK sesangat...

Kali ni pergi berbuka di Restoran Asli Indonesia, Nasi Padang Ibu...

Restoran ni di Jesselton Point, so parking memang agak payah sikit...dua kali gak la pusing2 area situ, baru dapat parking...

Since macam awal lagi, time tu dekat2 jam 6 petang kitaorang sampai, so aku dan anak2 Danial dan Nayli pi jalan2 kat jeti tu dulu sambil snap gambar...

Again, Hp ku memang out lagi..so, guna camera je la.. 

Port wajib bergambar...



Nayli silang kaki weh!! dak Danial plak, apa motif pegang muka Nayli macam tu ..

Selain dari Restoran Nasi Padang Ibu tu, ada banyak lagi gerai dan boleh lepak2 makan kat tepi jeti macam ni,
tapi macam aku yg ada anak2 kecik ni tak rekemen la makan kat tepi2 mcm tu..risau je weh!!  kalau diaorang makan elok2 ok la kan..ni kejap2 bangun..lepas tu boleh lari2 plak...oh tidakkkk!!!

Opss...nak try gak silang kaki !! 
Lepas puas bergambar tu, kitaorang pun patah balik dan menuju ke Restoran tu.. tengok la aksi Nayli ni, siap berlari2 pergi ke Ayah & Abang dia....

Sempat lagi aku snap gambar aksi diaorang



Ni la pintu masuk Restoran ni..
Jum tengok menu apa yang menarik di Restoran ni ya...ada macam2 jenis masakan tau... Pilih je...

Feveret En suami, Gulai Nangka 

Macam2 jenis sup pun ada

Nak ayam pop??

Layan diri...minta je apa yang nak

minat masakan Padang?? macam2 ada tau

Makanan2 yang ada kat situ

ada yang suka makan tak???

Macam2 jenis sambal tau
Apa yang kitaorang makan plak untuk berbuka hari tu??? since aku tak familiar sangat masakan padang ni, so aku biarkan en suami yang pilih....tadaaaaaaaaaa

Sup tulang

Ikan asam pedas

Gulai nangka

Menu istimewaaaaaaaaaaa

Ikan Terbang - memang ranggup..suka sambal kicap tu..
Review?? mmmmmmmm..kebetulan time tu, aku tak berapa selera sangat makan nasi..jadi aku ratah2 lauk je la......semua makanan berasa, sedap la juga....kira boleh lah diterima..
At least, ada gak la pilihan jika datang makan kat KK ni...

Ok..sambung kemas baju lagi...