Followers

HITS

Friday, June 03, 2016

JJCM DI KK : GERAI SANTAI HAJI MANJA

Entri ni kan aku dah perap A.K.A dah save sbg draft dah lama pun..Tah la apsal aku tak post2..maybe sebab aku tunggu idea nak mengarang kut....^__^

Masa awal2 sampai KK dulu, seminggu kitaorang stay di Klagan Regency. So, Ada satu malam tu En suami nak bawa kitaorang makan Seafood kat area2 KK. Dia bawa la kitaorang ke Dataran Todak ni.. Time tu kitaorang keluar lewat gak dalam jam 9 ...

Sampai je kat sana, ada banyak Gerai.. Kitaorang ke Gerai Santai Haji Manja. En Suami kata, dia dah 2x makan di situ. Ok la...kita cuba je la... 

Memandangkan time tu masing2 dah penat, jadi kitaorang order pun sekadar light2 je la...atau sekadar merasa je..aku ngan anak2 time tu  baru nak biasa2kan diri dengan perubahan masa ..jadi biasanya lepas isya kitaorang memang dah tido..Ni pun kira dah lewat gak la bagi kitaorang..


Ada macam2 jenis seafood..pilih je

Sampai2 je, dak Danial dah ngamuk2 nak tido..ok la..bagi dia sandarkan kat kerusi dan tido la dia ..mujurla petang tu memang kitaorang dah  makan ...ni nampak ketam ni, kalau tak memang bagi kat dia la..tapi sebab dia pun dah tido..maka tak jadi la order ketam...

Udang & ketam

Order Butter prawn...sedapnya la hai..time tu aku plak tak makan nasi...so, ratah macam tu je..memang sedap...Sotong plak celup tepung...Mmmmm..mabelesnya  la hai...aku rasa makan mcm ni je pun dah kenyang...
Add caption
Udang & Sotong jadi pilihan
Kitaorang order gak la sayur kailan ikan masin..ingatkan ada la kuah ..sekali mak ai..kering...mmmm..sib baik la sedap...so, macam aku ni..ratah macam tu je memang sedap la...
feveret anak beranak