click...click...

HITS

Followers

Thursday, June 02, 2016

Stockist Ariani Julia Sepang ~ Aku sebagai Admin


Yang ni plak Biz kakak aku..Aku nak share sikit macam mana dia boleh terjebak jadi Stockist Ariani plak..

Mula2 , aku dok tengok2 la tudung2 yang cantik2 kat instagram..lalu aku nampak la di ig Ariani.. so aku pun watsap la kakak aku ni..tanya kalau pakai kad ahli dia, dapat diskaun tak.. aku tau dia ada kad ahli sebab kakak aku ni memang penggemari tudung2 dari koleksi Ariani.. 

Lepas tu plak, boleh plak dia kata, mmmm..ada lagi cantik Ayu..dari Ariani Stockist...kalau ko nak, along nak apply jadi Stockist lah..aku pun macam..eh..eh kakak aku ni...biar betul....aku tau dia ni kalau bab biz2 memang tolak tepi la...BZ SANGAT2 WEH dia ni..al-maklum la...CIKGU katakan... tapi sebab kakak aku ni memang PEMINAT NO 1 Ariani, aku pun support la dia..aku  bagitau dia, ok..aku akan set up page Biz ko & IG baru ..so tadaaaa...itu la dia ceritanya...bagaimana aku boleh terlibat dengan biz dia.. kebetulan satu ketika dahulu aku ada Page biz & IG lama, so aku juz edit balik je la... sayang plak nak tinggalkan page & ig yang dulu macam tu je..

Ni ada juga kawan2 aku tanya..apa beza tudung di ARIANI dengan ARIANI STOCKIST...So, ni la dia penjelasannya..

Kalau korang nak tau, Koleksi khas Ariani X Siti Nurhaliza ni memang LAKU BAK HANG!! Macam Goreng Pisang Disaluti Cheese..Haaa..macam tu la nak ceritanya..Stok memang LAJUUUUUU je keluar.... Walaupun aku menolong kakak aku di belakang tadbir dan banyak  menguruskan hal2 promosi & hebahan di Page & IG, namun kakak aku la yang uruskan stok2 tudung... Dia lebih banyak menguruskan jualan dari segi OFFLINE... iaitu hebahan dari mulut ke mulut...serius bab2 ni..aku rasa aku pun tak boleh  buat macam mana kakak aku buat tau!! Hebat betul dia... Tu la dia namanya, kadang2 kita tak tau yang Jualan Secara OFFLINE lagi banyak mendatangkan hasil daripada ONLINE ..

Sebab apa tau.. yang aku  nampak rata2 orang @ pembeli ni kalau nak membeli tudung2 ke atau baju2 ke memang jenis suka kelebet2 dulu, try2 dulu dan nak tengok Matching ke tak dengan baju dan baru la proceed beli...kalau la plak yang membeli tu kawan2 ke atau kenalan rapat, apa lagi..ada je la sesuatu dari akak tu ...Ye..kadang2 memberi sesuatu kepada pelanggan adalah salah satu cara untuk menghargai pelanggan..pelanggan gembira, penjual pun gembira kan..kan..kan....

Maka, sempena cuti sek dan Awal Ramadhan ni, kakak aku mengumumkan untuk berkongsi dengan Ariani Lovers yang mana duduk jauh2 tu yang susah nak datang untuk berjumpa dengan kakak aku sendiri iaitu setiap pembelian dengan menggunakan POS, Kos penghantaran adalah PERCUMA.. termasuklah di Sabah Sarawak.. Ini adalah sebahagian dari salah satu cara bagi mendekatkan lagi Ariani Stockist kepada Ariani Lovers di luar sana tu...

Ok lah..panjang dah aku membebel di sini. Aku cuma berharap agar biz sampingan kakak aku ni berjaya hendaknya... Orang kalau dah minat pada sesuatu, memang akan buat habis2an kan..aku akan sentiasa support kakak aku walaupun aku tau, dia dah banyak kerja sekarang ni...^___^

Ni kakakku bersama Datin Farah, orang kuat Ariani ketika sessi perjumpaan Ariani Stockist baru2 ni..





LoveBySisters......Part Time Biz..

Tengok shila update pasal LBS, daku pun nak share gak la..

Korang2 semua yang memang KAKI  ONLINE, nak bagitau ni...

Kami dari Team LBS baru sahaja launch koleksi seterusnya iaitu 

ABAYA HANAA & JUBAH HAANIY

Detail selanjutnya...Jum tengok Page kitaorang ya...