click...click...

HITS

Followers

Friday, April 01, 2016

Demam Silih Berganti..

Beberapa hari dah tak update blog...

Kami 4 beranak silih berganti demam...

Mula2 Danial demam dulu hari sabtu lepas. Hari isninnya dia tak pi la sek. Still panas lagi badannya.


Hari selasa plak, Hariz & Nayli plak demam. Danial pergi sek hari tu. Tu pun time rehat mengamuk nak ikut aku balik..adui..ni yang aku malasnya nak teman diaorg makan time rehat ni..ada je akainya..

Petang tu Danial demam balik...mmmm.. sudahnya, hari rabu tu aku pun demam sama...Memang flat habis. Terbaring je aku. Makan2 diaorg ni memang aku beli siap2 la...masing2 tak ke sekolah hari rabu tu...

Khamis semuanya dah sihat...Masing2 dah ke sekolah...aku pun dah rasa kebah sikit. Boleh la sambung2 kemas dapur tu.

Tapi....pagi tadi...aku & Nayli plak start demam balik...puncanya aku start sakit kepala. Panas sangat kat sini. Nayli pun sama...dedar2 badan dia....

Selera makan aku mmg out la..tak makan nasi pun..aku hanya makan biskut, anggur & epal je.. air plak ku bancuh air lemon + halia + madu memandangkan aku masih batuk2 lagi...aduhai...batukku ni dah lama juga la.. 

Budak2 ni pun macam tak serasi lagi dengan waktu yang berbeza sikit kat sini... sebab sini Subuh awal, jam 5.30 pagu diaorang dah kena bangun. Tido malam plak sekarang ni memang lepas isya dalam jam 7.45 @ 8 malam. Kalau tak siap la...masing2 susah nak bangun kalau tido lambat.

Entah lah....harap2 lama2 nanti ok. .