click...click...

HITS

Followers

Thursday, March 17, 2016

JJCM di Ayer Hitam : Asam Pedas Ikan Baung

Alamakkkk..lupa plak nak share satu lagi tempat makan feveret kitaorang.

Hari tu masa hari terakhir di KKTM, kitaorang sempat singgah makan di sini dahulu..

Kedai ni terletak di Ayer Hitam.. Exit je Tol Ayer Hitam, ambik kiri , jalan terus je dan akan nampak kedai dia sebelah kiri.. betul2 lepas Petronas.. Petronas tu di sebelah kanan.

Walaupun nama kedai ni Asam Pedas Ikan Baung, kitaorang tak ambik pun ikan baung. Time tu ambik ikan jenahak & ikan pari. Yang menariknya, lauk2 lain macam sayur ke @ telur dadar ke semuanya akan dimasak lepas kita order. Kira bukan la yang dah sedia masak. So feveret aku memang kangkung belacan la..sedap dan pedas2 gitu...

Rindunya la hai masakan orang2 Johor nanti...terutama asam pedas ..
Asam pedas mmg feveret kami anak beranak

JJCM Di Taiping : Nasi Lemak VVIP

Nak habaq ni korang..kalau la korang jalan2 ke Taiping, tup2 cari la tempat untuk breakfast, jangan lupa singgah kat sini ye...

Nama asalnya Nasi Lemak Warung Muhibah..dulu dia buka kat area Tupai, sekarang pun kalau tak silap ada lagi warung tu. Yang aku pi ni kira cawangan dia la..

Dari Taiping menghala ke Pokok Assam, so korang akan nampak warung ni belah kiri korang. Betul2 tepi jalan baq hang!!

My feveret mesti la nasi lemak sotong dia.. fuhhh..sedappp.. aku suka kuah dia la..teringat zaman aku stay kat Ampang dulu, nasi lemak sotong dekat depan Maybank Pandan Jaya memang antara yang sedap la yang pernah aku makan. Tapi lepas mak kakak tu dah meninggal, anak2 dia plak buka kedai ikut diaorang je...

Ok ..berbalik kepada Nasi Lemak Warung Muhibah ni, ada macam2 jenis lauk gak. Macam En Suamiku, dia memang dari dulu lagi layan ayam rendang dia...memang sedap...So, korang2 kena try ye..

Balik Taiping ni memang kena la JJCM..so no diet plzzzzz


Kalau tak jumpa, call je no di situ ye.
Nasi dia banyak tau..so aku mkn sikit je..separuh tu bg kat Somi aku la..