click...click...

HITS

Followers

Sunday, March 13, 2016

Koleksi Novel2ku Yang Disayangi........

Sessi Punggah & Simpan
Ni adalah salah satu koleksi barangan ku yang amat berharga ...selain dari koleksi album2 ku laaa...novel2 ni dari daku zaman belajar di UUM lagi , zaman bujang, kahwin, anak 1 hinggalah anak 3. Kemana je aku berada memang ku setia bawa. Dari Ampang ke Parit Raja, ku angkut gak...bosan2 ku layan la baca novel2 ni jap..

Tapi nampaknya..untuk kali ni, ku akan tinggalkan kembali di rumah makku.. macam banyak sangat la plak nak bawa semua2 novel ku ini. 

Harap2 akan tersimpan rapi hendaknya.. adik lelaki ku tengok terus bagitau jual la angah... RM 5 pun laku tau...aduii..tak sampai hati ku nak jual. Walhal sebelum ni daku ada gak bagi novel2 yang bukan genre aku pada adik perempuan ku..

Ku masih setia dengan hasil penulisan Ramlee Awang Murshid (RAM), Aisya Sofea, Anis Ayuni, Aina Emir, Fauziah Ashari, Norhayati Berahim dan sewaktu dengannya. Kalau novelis2 terbaru ni, aduhai bahasanya...pening daku baca..tu yang baca sekali dah bagi pada adikku...

Lagi2 Buku Baru..

Dah terjebak memang payah nak berhenti!

Tapi daku rasa ok je walaupun terjebak. Sebab mana la tau kan..Satu hari nanti dapat daku realisasikan impian daku & En Suami untuk "backpackers" bersama2.


2 buku ini baru je ku beli dalam minggu ni gak.. I'am Backpacker : Europe..

Daku baru je baca separuh dari isi buku tu..nanti daku akan buat review khas mengenai buku2 ni..

Semamgat daku baca tau. 
Buku kedua plak Travelog ET Kembara Afganistan. Yang ni memang ramai ahli group BBM yang rekemen untuk baca. So daku gigih beb PM personal Sis ni dan beli buku ni.. dan lega bila dah sampai ke kampung ku di Taiping Petang jumaat baru2 ni..tak sempat baca lagi..ku baru belek2 .wow..nampak memang menarik gaya penulisan beliau..

Ku tengah hunting plak buku Islam Di Barat , Muslim Di Timur. Kalau ada buku2 travelog yang best2, mai la rekemen kat aku ye. Nanti daku akan cari & baca dulu sinopsisnya ... 

Baca sinopsis pun dah rasa best tau..
Cuti sek ni kitaorg balik kampung & stay di Taiping dulu..settlekan hal2 barang yang kitaorg bawa balik dari Johor ke Taiping & kemudian sessi lepak2 & santai2 sambil JJCM lagi mana2 tempat makan best kat sini.