click...click...

HITS

Followers

Monday, March 07, 2016

Check List Pindah Rumah : Sek Keb Dah Selesai

Salam kepada pembaca2 sekalian..

Terutama yang baru mengikuti blogku ini..

Jangan jemu2 bila baca post ku sejak akhir2 ni banyak berkisahkan hal2 pindah rumah ye.. sebab benda ni la yang daku coretkan dalam seminggu 2 ni...satu lagi daku nak jadikan ianya sebagai satu kenangan...

Berbalik pada Check list Pindah Rumah ku ini, antara yang paling Utama daku nak settlekan cepat sebelum daku & anak2 ke sana tentulah hal persekolahan budak2 ni.

Daku pernah share dulu kat post2 lama mengenai kesukaran untuk mencari sekolah diatas faktor kebanyakan sek2 di sana penuh. Jadi kalau ko sekadar call je dan tanya ada ke kekosongan kat sek tu memang diaorg akan bagitau dah penuh la.. 

Nak tak nak En Suamiku memang kena pergi gak Sek berkenan. Dah betul2 sebelah IKM, maka dia buatlah sessi kunjung hormat. Daku bab2 protokol kerja ni mmm..minta maaf la ye. Memang kurang mengetahui sangat. Jadi selepas sessi tersebut, maka GB sek tersebut menerima anak2 ku masuk sek tersebut. TIADA HALANGAN - beb! <----------- merujuk memo seperti di bawah..

Lega..1 hal dah selesai. Surat dari sek lama di sini pun dah dapat . En Suami dah bawa ke sana juga..so lepas ni dia kena ke JPN untuk selesaikan hal2 selanjutnya...

Sek Agama? En Suami minta daku sendiri yang pilih..sebab katanya kat sana dia dah jumpa gak la beberapa buah sek agama yang berdekatan. Cuma dia nak daku bawa anak2 tengok sendiri suasana sek tu macam mana. Ye la..nanti urusan hantar & ambik budak2 ni pun daku yang uruskan..

Lega sangat2 tau settle satu perkara.. ada banyakkkkkkk lagi perkara dalam senarai check list aku ni..antaranya..hal kuarters di sana, imigresen di sana..eh macam2 la..tu tak termasuk sessi berkenalan @ sessi berjumpa kembali rakan2 ku yg stay di sana..tak sabar gak nak jumpa diaorg..

Jalan kaki je la pi sek lepas ni

Kombinasi Makan Tak Kena Ke Apa....

Sejak amalkan mengira2 kalori ni, daku memang jaga la pemakanan daku.. kuantiti yang diambil pun berpada2..

So far setakat ni tak ada lah masalah pun. Makan sikit2 pun tapi kerap. Itu yang sepatutnya. Bukanlah makan sekaligus tu banyak2...

Jadi bila tengahari semalam daku dah bagitau En Suami daku nak cheat day semalam, maka makanan yang daku ambil pun ikut suka hati aku je la..

Mmmm..Tom Yum Kung SR di Airport Senai.....antara yang sedap gak la pernah daku makan setakat ni..dah lama juga tak makan Tom Yum Kung SR ni ..lepas tu cik kak Nayli ni nak kek plak...maka lava cake la jadi pilihan dia.. air plak, Hot Honey Lemon. Tak cukup lagi, Nayli nak plak Smarties Treats...fuhhh..En Suami order Spicy Chicken Cornish & Hot Coffee je..

Nayli makan lava cake tak habis..daku la habiskan... Smarties Treats pun sama.. Tom Yum Kung ku itu memang habis la.. daku share je dengan En Suami. 

Dalam perjalanan balik daku dah rasa perut memulas2 .Aduss..sampai ke rumah apa lagi...terus terjah toilet la....4x gak la ku pi toilet lepas tu...penangan makan macam2 tu la daku rasa...

Mujur la bangun pagi ni daku rasa ok sikit..kalau tak memang nak ke klinik juga la rasanya...

Aku rasa since aku dah amalkan mengira kalori sebelum ni, maka baik la aku follow je..kalau tak bila makan macam2 + berlebihan plak daku rasa...memang macam ni la kut hasilnya.. T____T
Bila makan memang tak ingat...hasilnya...