click...click...

HITS

Followers

Monday, February 29, 2016

Need : Tips untuk atasi kerenah anak2 ketika berada di dalam Kapal Terbang..

Aduhai...tu la dianya..kalau dah terjebak dengan satu2 group kat Fb tu, asyik la layan kat situ je.

Al kisah petang semalam daku terbaca post kat bawah ni..
Aku rasa semacam je pasal post kat atas tu..

Memandangkan daku juga akan fly dgn anak2 ke KK dalam masa terdekat nanti, ku jenguk2 la komen2 kat situ. So sad. Macam2 la depa kata..ada gak la yang bagi pendapat yang tak relevan pun ada, cth ; tak payah bawa anak @ baby naik flight la, tak payah pi bercuti jauh2 la..mmm..mcm situasi sekarang, kami bukan pi bercuti..pi pindah sana tau..waaaa....tapi tak semua la yang komen negatif2, ada gak yang banyak bagi idea2 bernas & positif. Contohnya macam ni..
Tips bagus ni

Daku sangat la kagum dengan empunya diri yang sudi share tips diatas..jadi daku save tips ni dan share plak pada En suami ku yang dah tiba di Sabah petang semalam..tup2 en Suami plak bagitau ni padaku...

Kesiannya..mesti mak bapa baby tu jenuh pujuk baby dia
Makanya, kat sini la kan..kalau2 la korang2 yang sedang membaca entri ini, yang pernah la bawa anak ke atau anak2 buah ke atau pernah nampak ke apa2 tips yang boleh daku apply masa bawa budak2 nanti naik flight, tolong la share tips2 tu di sini ye...daku sangat2 hargai komen korang2 ye. 

Oh ye. Daku n En Suami bukan tak pernah bawa diaorg naik flight. Pernah bawa masa tu Tahun 2014, yg sulung 6 tahun, no 2 baru 5 tahun dan yang keciknya plak baru 1 tahun 5 bulan.  Tu pun plus minus sejam gak la perjalanan dari kl - langkawi. Diaorg time tu sangat behave..maybe antara sebabnya, 1 : flight yg kitaorg ambik malam. Yg no 2 plak diaorg tak pernah naik flight kan..maka diaorg sangat excited. Nayli plak time tu masih menyusu lagi..so apa2 aku terus menyusukan dia je..memang dia lena je time perjalanan tu. 
Sweet memory mereka di dalam penerbangan pertama..
2 tahun berlalu. Abang 8 tahun. Yg no 2 , 7 tahun dan no 3 ni plak 3 tahun. Aku macam tak boleh bayangkan je macam mana la perjalanan kami nanti macam mana.. moga yang baik2 je la nanti..daku nak tau tips2 korang ye...

Tq for sharing ....