click...click...

HITS

Followers

Wednesday, February 10, 2016

Pekasam Oh Pekasam

Daku suka sangat la makan pekasam.

Tak tau apsal..suka kut yg masin2 mcm tu..

Tapi bab nak goreng ikan pekasam ni mak ai...satu rumah bau...

Baru2 ni masa balik kampung, daku sempat la beli kat sorang seller ni..

Tu pun sebab daku nampak ada post kat Group FB : Makan Best Kamunting & Taiping.

Saja la try...beli ikan lampam & gelama dulu..

Tak sabarnya nak cuba..

Kalau ada yang berminat contact Mira ni ye. 

Boleh juga dipos katanya..

Selamat mencuba

KC Pekasam..Try 4 dulu
Jum Support Usahawan Melayu
Berminat, contact mira tu ye

Sepetang di Eco Park, Taiping

Petang ahad sempat gak daku pergi jumpa dengan kawan baikku, Suzie & anak2nya ..

Lepas lepak2 kejap makan laksa di rumah dia, kitaorg ke Eco Park Spritzer, di Air Kuning. 

So kat sana, budak2 main bola sepak jap sementara daku & Suzie main basketball versi netball jap..konon2 macam lawan shoot je la..kalah la plakkk..dah lama tak main, memang seronok la sesekali tu kan.

Lepas dah puas main bola sepak, sambung lagi main giant bubble.. daku tolong snap gambar diaorg je la.. dah penat tu, sambung makan aiskrim plak. Happy je budak2 dapat main2 dan makan aiskrim bersama2..

Semoga dapat jumpa lagi Suzie & Anak2, Darwish & Dzakir ...

Ada gaya tak kitaorg
Anak2 kami..termasuk anak kakakku pun join sama
Play Time
Sempat lagi snap kat sini sebelum balik