click...click...

HITS

Followers

Sunday, February 07, 2016

JJCM di Taiping - LAKSA Pokok Assam

Sessi JJCM diteruskan lagi ke sebelah petang plak ..

Kali ni dating berdua dengan En Suami sahaja.


Budak2 termasuk la Nayli tak nak ikut.

Maka kitaorg keluar berdua je la.

En Suami nak makan mee combat, daku nak makan LAKSA..

Sebab tengahari tadi dah makan goreng2, petang makan Laksa la akhirnya...

Terletak di hadapan Balai Polis Pokok Assam, kedai ni dah lama dah..


Sejak daku dari Sek Men lagi.

Teringat dulu2 daku suka tapau laksa ni & kadang2 ajak kawan2 makan kat sini.

Kakak yang jual laksa ni pun masih kenal dengan daku. 

Laksa ni best, tak pedas sgt dan secukup rasa. Tu yang daku tambah sesudu cili padi tu.

Sekarang ni dah macam2 ada dijual di kedai tu..bukan laksa sahaja..


Mi2, bihun, nasi goreng pun ada & pisang goreng ni memang wajib ada la..

Selamat mencuba

My feveret
RM 1 - 4 pcs

JJCM di Taiping : DOLI, Tupai.

Ni salah satu port lepak sambil makan2 dengan En Suami kalau balik Taiping.

Sebab apa..time tu la nak dapat feel balik masa zaman belajar dulu2.

Tengahari tadi kitaorg singgah sini. Pelik pun ada bila nampak tak ramai orang. Selalu time2 tengahari memang penuh la..

Tadi kitaorg keluar bertiga je dengan Nayli. Sebab dua orang lagi ikut Mak Abah daku pergi kenduri di Padang Rengas .

Kue Tiau hari ni rasanya ok, sedap. Daku kongsi dengan Nayli je..

Selamat Menjamu Selera.  

Selain kue tiau, nasi ayam dia pun sedap