click...click...

HITS

Followers

Monday, January 25, 2016

Satu Ketika Dahulu - Era Awal Permulaan Mini Kebunku

Biarlah gambar-gambar ini berbicara....

Ni ketika tengah semangat..

Ni ketika tengah R.A.J.I.N...

Ni ketika tengah menyahut idea dari kawan2 Group FB : Kebun Bandar : Jum Tanam Sendiri

Seronok sangat time ni tau..Sayur2 ni banyak daku sedekahkan je pada jiran2 dan kawan2 kat sini. 

Tahun ni kalau nak mulakan balik memang kena usaha lagi gigih la...tapi bab najis2 kucing ni...adui..lemah betul la..nak tegur jiran sebelah..mmmm...

Minggu2 awal penanaman
Gigih weh..tanam dalam botol air mineral je
Time ni kalau pi mana2 daku hanya akan shopping benih, baja tak pun tanah
Dah mula menampakkan hasilnya
Ni antara hasi tuaianku 
Hasil tuaian lagi
Tak cukup tanam kat tanah, daku tanam kat polisterin pun ada..pasu2 kecik jgn cakap la..penuh habis susun kat rak ni..