Followers

HITS

Friday, July 29, 2016

KLINIK DR MUSTAFA & SURGERI, LIKAS

Settle je buat medical check up di BP Healthcare tu, kitaorang ke Klinik Dr Mustafa & Surgeri plak... Ikutkan masih awal lagi la, dalam jam 8.30 pagi macam tu... tapi, sampai2 je, terkejut kitaorang.. Punyalah ramai orang yang dah tunggu...masa pendaftaran tu, sempat la tanya2 pada nurse tu. Rupanya dr masuk jam 9.30 pagi.. yang datang awal2 ni diaorang nak ambik no je dulu. En suami dapat no yang ke 10. Fuhh.. apa lagi kan, moh la kita bersarapan la dulu memandangkan En suami pun tak makan sebelum tu sebab nak ambik darah kan, tak boleh la makan minum 10 jam sebelum tu...

Port tempat makan tu nanti daku akan ceritakan di entri lain ya.. Best gak menu sarapan kitaorang pagi tu.

Lepas makan minum dalam sejam tu kitaorang masuk ke klinik balik..time tu no kitaorang dalam 2 no je lagi... Tapi aku tengok yang keluar masuk ke klinik ni memang ramai la....yang bawa baby dengan anak2 kecik la..fuhh..en suami sampai kata dah macam klinik ibu dan anak pun ada...

Kenapa kitaorang ke sini?? Klinik ni memang ramai staf2 IKM rekemen. Walaupun jarak ke klinik ni boleh tahan gak la kan, tapi sebab servis dan juga cara rawatan yang diberikan oleh Dr Mustafa ni membuatkan ramai yang memang akan ke sini gak. So, kitaorang pun nak cuba la tengok macam mana...

Bila masuk je, aku macam terpinga2 gak la..aik..tak kan bilik dr macam ni kut...Rupanya Dr Mustafa tu bagitau yang biliknya ada masalah elektrik ...so, guna la bilik sementara ni dulu. Barulah kitaorang tau, yang Dr Mustafa ni orang Utara gak sebenarnya... Memang peramah sangat.... Siap masa en suami bagitau tanda2 sakit yang dialami, Dr tu menerangkan ia lebih kepada gastrik. Walhal En suamiku itu sebenarnya risau sangat sebab ingatkan tanda2 tu sakit jantung.(Haaaaa... tu la dianya, apabila dok ngadap dr GOOGLE lagi) 

Lepas diberikan penerangan yang secukupnya , siap Dr Mustafa pesan gak, lepas dapat result darah nanti datang balik bawa berjumpa dengan dia.. so, dia akan consult balik apa yang perlu suami aku buat lepas tu.. Memang berbaloi2 la menunggu Dr Mustafa ni.. 

Sessi consultation bersama Dr Mustafa, orang Kedah baq hang!!
Patut la ramai patient di Klinik Dr Mustafa ni. Servis bagus, cara layanan dan juga rawatan pun bagus. Memang daku rekemen la untuk sapa2 yang sakit tu datang ke klinik ni.. Cumanya, kena la sabar menanti , sebab patient dr ni memang ramaiiiiiiiiii..

Ni ubat-ubat yang En suami dapat pada hari tu........
Ubat gastrik , sakit kepala dan buang angin...

Ni daku sertakan sekali alamat Klinik Dr Mustafa tu ya kalau2 ada yang bertanya....

Klinik Dr Mustafa & Surgeri,
Lot 18, Ground Floor, Mile 4
Jalan Tuaran,
KK Sabah

088-389192

5 comments:

Jiwa tani said...

salam
salam perkenalan terus follow 361 di blog ni...

Jiwa tani said...

salam kenal dari jiwa tani

Nurhidayu said...

Salam Perkenalan juga Jiwa Tani ..terima kasih sudi singgah dan follow

umi alya said...

Ha3, tang en google tu akak tersenyum.. itulah zaman skrg..

Nurhidayu said...

Hehe.tu la dianya kak..asyik dok ngadap google je...