click...click...

HITS

Followers

Wednesday, June 22, 2016

TQ ZALORA......Akhirnyaaa....Sampai jugaaaaa....

Tak sabar2 nak buka..tengah2 malam juga aku buka,
en suami pun awat la tak bagi awal2 time dia balik kerja tu...ish..ish..ish..


Alhamdulillah....Akhirnya.......Penantian ku berakhir juga... Dah lama ku menanti mana la beg ku  ni...Mula2 aku order pada 7 Jun...masa tu aku berkenan dengan beg lain tau....

Ni ha beg nya...Lady Bucket Handle Bag..Still warna biru gak.. Lepas tu beberapa hari kemudian, aku ada dapat email yang mengatakan kena refund balik..aku yang tak berapa faham call la Zalora Customer Service.. Rupanya beg yang aku nak tu dah SOLD OUT. Memandangkan aku beli beg tu dengan redeem voucher dari Zalora gak, so kena la tunggu sehari gak untuk diaorang issue Voucher Code yang baru plak. Tak pe, Sabar itu separuh daripada iman walaupun mula2 tu aku macam blur2 gak la... 

masa order, beg ni tinggal 2 je..so ingat ada la rezeki ku..

So, lepas dapat email pada 17hb June plak, aku pun order la bag lain plak...Masih lagi dari Something Borrowed..tah kenapa aku macam tertarikkkkk je dengan koleksi2 handbag dari SB ni.. Last2 aku order Something Borrowed Lockette Handle Bag ni, warna Navy..


Last2 order yang ni je la
Aku tunggu punya tunggu sebab bila check email katanya dah pos dalam 18hb Jun..Ya, pos ke KK ni ambil masa la sikit..ada la dalam beberapa hari..tapi aku tak kisah la..faham la dari sudut tu kan.. Hari tu aku order Dress dari Poplook pun ambik masa dalam 3 hari gak...memang cepat gak la sampai..tu pun 1st time gak beli dengan Poplook ni..ok, sambung cerita pasal beg dari Zalora ni, hari2 tau aku check tracking no dia dari City Link...dan aku bajet betul2 la sampai semalam...alih2 tengok2 tak ada apa2 pun dari En Suami...ok la.. Dah la malam semalam tu, aku tido awal..lepas isya je, terus tido...sebab semalam seharian aku tak sempat nak nap dulu...time bulan posa ni la aku nak nap jap..

Rutin aku time bulan puasa ni, bangun sahur jam 3.30 Pagi, masak la apa2 dulu, sekarang ni diaorang anak beranak ni request nasi goreng je tiap kali sahur...so, dalam jam 4 plak, kejut diaorang...lepas tu tunggu subuh dan solat siap..Lepas tu plak, biasanya aku tak tido dah..settlekan kerja2 lain dulu, macm lipat baju ke, iron baju sek budak2 tu ke, atau paling tidak, aku update scheduled post kat FB page kakak aku atau update blog...jam 6 pagi , kejut budak2 , hantar diaorang ke sekolah..time siang tu la, basuh baju diaorang la, buat kerja2 lain sampai cukup masa ambik diaorang balik sek.. lepas tu hantar diaorang ke KAFA plak..ambik diaorang balik plak, ishhhh..macam2 la..aku yang taip ni pun terasa penat ...ni kan plak melaluinya setiap hari...tu tak termasuk lagi dengan prepare menu juadah berbuka harian...so, macam semalam, aku tak sempat la nak nap..biasa aku gagahkan diri gak nap lepas ambik diaorang balik sek tu dan sementara nak tunggu hantar ke KAFA plak..

bila aku tido awal smlm, aku pesan gak kat En Suami suruh kejutkan aku bila dia balik dari terawih nanti...kalau2 dia nak makan apa2 ke, boleh aku join sama..hehe..alih2 dia kejut aku lepas dia dah habis makan tau!!! aku pun apa lagi..tarik selimut bawa keluar layan tv la plak sambil mata tengah mamai2 tu..lepas tu baru la dia cakap,"tu haaaa...barang sayang abang dah bawa balik"....mak ai..terus segar biji mata ku ni wei!!!!!!!!!! apa lagi, cepat2 la buka...dan tadaaaaaaaaa...ni la dia begnya..kecik je begnya, tapi aku SUKA!! sebab simple je..ada tali gak ...warna pun aku suka sangat....TQQQQQQ ZALORA!!!

Oh ya, macam mana aku dapat Voucher dari Zalora tu? hari tu aku ada dapat email dari team diaorang minta publish kan post produk diaorang iaitu CARA MEMAKAI PUMP HEELS AGAR TIDAK MENYAKITKAN..time tu aku bajet nak beli pump heel la juga..tapi dah dapat kasut lain, yang juga warna biru...so, sebab tu la aku pilih nak redeem dengan beli handbag!!!!


Ni la rezekinya bila aku terjebak balik dengan blog ni..

2 comments:

Siqah Hussin said...

Best best! Lawa handbag biru 😊

Nurhidayu said...

hehe..tq siqah..