click...click...

HITS

Followers

Friday, June 24, 2016

Resipi Homemade Cookies : Almond Chocochips Cookies by Azlina Ina

Ada hikmahnya la juga bila HP ku prob sekali lagi beserta pakej bff pun menjelma...memang daku tunggu bff ku datang la baru mood nak buat biskut raya.... maka, nak tak nak, gigihkan juga la membuat biskut raya tengah2 hari begini...mula2 kan, Hariz memang nak tolong buat gak..tapi baru bakar 1 adunan je, dia dah kata "tak tahan la ibu, bau biskut ni..." ok la...daku je la sorang2 sambung buat sampai habis... 

Resipi, memang follow dari Azlina Ina, cuma ada 2 benda je derhaka sikit....

1 - tepung gandum cap ros ku tak jumpa kat sini, so sebab konon2 nak buat kek @ biskut lain gak, maka ku beli la "Self Raising Flour" dari Blue Key...

2 - Soda bikarbonat tak ada la plak..mm..so tak letak la..tu je la..





1st adunan 

Ni la hasilnya...banyak gak dapat..gigih buat dari 11 pagi tadi...simpan doh dalam peti dalam sejam, maka start membakar dari jam 12 sampai jam 2 petang ni.....

**Agak manis sikit la, tapi bila sesudu tepung beras digantikan sebagai emplex memang crunchy la...bagus idea dari Azlina tu...next time nak buat lagi sebab ada lagi choc chip dgn almond slice, nak kurangkan sikit gula la**


Resipi yang sangat mudah dan cepat dibuat..
Ni dia resipi dari Azlina Ina tu......Aku suka gak resipi macam ni , sebab apa, mudah dan barang2 pun tak ada la macam rumit sangat ke apa....Jadi, pada mereka yang diluar tu kalau tetiba rasa nak try buat biskut raya, cubalah resipi dari Azlina Ina ni ya..

Dasat tau Azlina Ina ni, bila dia share resipi, beribu2 orang share tau..

No comments: