click...click...

HITS

Followers

Monday, June 06, 2016

Berkelah di Pantai ODEC, UMS

 Jumaat lepas, aku sekeluarga bawa la keluarga abang ipar berkelah di sini... Diaorang sampai ke KK Selasa Malam ... Kemudian, Rabu pagi tu, diaorang bergerak ke Kundasang, tido sana semalam. Khamis malam baru datang balik ke rumah kitaorang.. Jadi, alang2 En Suami pun dah ambik cuti jumaat tu, kitaorang pun bawa la diaorang breakfast merangkap lunch juga la di situ.

Pantai ODEC ni pun kitaorang baru kali kedua pergi. Kali pertama tu pergi, ramai gak orang..malah ada gak program ..aku rasa time tu student2 UMS tengah ada aktiviti la.

Abang ipar dan birasku keluar dulu untuk self laundry. Jadi kitaorang pergi la dulu.. Budak2 ni nampak laut, apa lagi kan...mula2 main2 je la dulu... aku suruh diaorang makan2 dan minum2 dulu puas2 ..lepas je abang ipar dan birasku sampai, masing2 tukar baju dan mandi laut la apa lagi...

Kitaorang stay kat situ lama gak sebab petangnya, dalam jam 2 nak ke Akuaria dan Marin Muzium plak..

Jadi En suami, abang ipar dan anak2 lelaki solat Jumaat di Masjid UMS dulu... 

jalan2 dulu

dah kena panggil balik untuk makan dulu

antara juadah yang aku sempat siapkan, nasi lemak, sandwich, buah2 je

Dak Nayli ni makan nasi kicap, ada la telur dengan ikan bilis goreng sikit

masing2 isi perut dulu sebelum mandi

Dak Nayli tak nak mandi, jadi dia main pasir je la

Sampai2 je diaorang makan dulu..

mandi la apa lagi kan

mandi dan mandi lagi

aku kesiankan anak dara aku ni..maka payungkan la dia..

berejam2 gak la budak2 ni mandi

aku suka pic ni..tak tau apsal..hehe

dipujuk2 baru la kakak Dania datang main dengan Nayli

Lepas solat jumaat diaorang sambung makan balik..

4 comments:

aLin arLene said...

cantik laut dia...biru!!

Nurhidayu said...

alin..memang...cantik sangat..hehe

Siqah Hussin said...

pantai dan laut lagi!! lawanya kak lautnyaa. kebiruan laut sangat menyerlah. bestnya!!

Nurhidayu said...

Siqah..hehe..duk sini laut mmg dekat la...