click...click...

HITS

Followers

Tuesday, May 17, 2016

Orang Berbudi Kita Berbahasa

Sesuaiiii sangat peribahasa tu dengan situasi kitaorang petang tadi.

Al-kisah...lepas hantar budak2 ni ke KAFA, aku & Nayli ke 1B Hypermall kejap. Nak ke Maxis sebenarnya..dah settle urusan di situ, kitaorang pergi tapaw Japan Boat Takoyaki.. Serius..aku dah jatuh cinta pada Takoyaki ni..sebelum ni pernah gak la makan..tapi tak ada la feeling macam nak beli2 lagi..tapi yang ni..pasti beli kalau ke 1B.

Tengah tunggu takoyaki tu siap dimasak, dak Nayli ni dah ternampak plak aiskrim pink dia ni...adeh...duk merengek2 minta..Jadi lepas je dapat Takoyaki tu aku pun beratur la beli aiskrim pink dia tu..

Kat depan aku ada 2 orang perempuan dewasa & 2 orang budak2...Salah seorang kakak tu dengar la Nayli duk sebut2 nak aiskrim pink tau..bukan putih ye ibu.. Kakak tu senyum je.. nak jadikan cerita, masa dia order aiskrim untuk anak2 dia, kakak tu orderkan sekali untuk Nayli...opssss..

Aku macam tergamam jap. Ye la kan..tiba2 je ada orang belikan aiskrim untuk anak kita ... macam terharu je..macam sweet la plak...

Aku plak intai2 set takoyaki yang aku beli ni ada 3 set... so ambik la satu dan bagi kat budak2 tu plak..terus akak tu kata..laaaa..bagi apa plak ni.. aku senyum2 je la..kata tak apa..ambik je..

So, lepas Nayli dapat aiskrim yang dia nak, maka kami pun pi la makan kat situ gak..

Happy plak aku petang tadi...eh sebelum tu ada lagi cerita..tapi malas la nak cerita pasal hal tu...nanti aku mcm serabut je kalau aku fikir2 hal tu..sekarang ni, aku nak happy2 je....

Rezeki anak2 kami...dikongsi bersama

2 comments:

umi alya said...

Betul tu Ayu, akak setuju sgt2, org berbudi, kita berbahasa.. moga sentiasa dimurahkan rezeki, aamiin..

Nurhidayu said...

Hehe...tq kak..tiba2 mcm spontan je tadi