click...click...

HITS

Followers

Tuesday, April 26, 2016

Seafood Punya Pasal

Berbalik pada entri sebelum ni, ku ada nyatakan yang Seafood  En Suamiku beli & dah siap2 packing di Pasar Ikan KK tu tak lepas plak dibawa naik flight lepas di scan.. 

Ni packaging asal 
Rupa-rupanya bila scan tu nampak kotak tu macam ada kandungan air. Crew yang bertugas plak minta En Suami ke kedai Frozen berhampiran & buang air dulu & wrapping lain... Sampai2 je kat kedai frozen tu, towkey kedai tu pun dah macam2 tau je nak kena wrapping lain. Siap tanya lagi, naik apa.. AA ke MALINDO?  Erk...kenapa tanya macam tu ye..adakah itu bermakna MAS lepas je kalau packing macam tu😂😂😂

Lepas dah settle buang air dalam kotak ais tu, kena la wrap lagi dengan harga RM18..fuhhhhh..... En Suamiku kata towkey tu siap balut dengan surat khabar dulu 3 bungkusan seafood yang dibeli kemudian baru diwrap byk2 kali. 

Selepas wrapping kali kedua
Aduhai...gitu lah ceritanya...Alhamdulillah, lepas gak la naik flight ....bila ku google sini sana ramai yg share tips supaya frozenkan dulu seafood ni sekejap kemudian baru wrap elok2...ramai gak yang beli je dulu seafood ni & wrap sendiri2 je..sbb kalau ikutkan mahal gak servis wrap diaorg tu..lepas ni tau dah la....
Alhandulillah...selamat gak sampai kepada tuannya...



4 comments:

Siqah Hussin said...

Oooo macam tu rupanya ye cara nak pos barang basah. Kena frozen kan dulu. Siqah pun baru tahu. Hihi. Segarnya nampak udang di sana. Besar2 pulak tu. Mesti manis rasanya :)

Nurhidayu said...

Hehe..itu la .kitaorang pun tak berapa tau sgt..ingatkan lepas je

umi alya said...

ayu, akak nak jugaaaaaaaaaa...

cam le kt sini ada airport..

Nurhidayu said...

Akk..meh dtg kk la....hehe