Followers

HITS

Saturday, March 26, 2016

Yuran Sek Baru ~ Mengejutkan.....

Bab Yuran Sek ni, En suamiku dah standby extra duit. Ye la dekat sekolah lama dulu, yuran untuk 2 orang budak ni pun ada la dekat2 RM 2++ lebih termasuk buku tulis.

Jadi, untuk sekolah baru ni kitaorang bajet maybe Yuran sekali ganda la kut. Mana la tau kan...ye la..ramai yang kata kat Sabah ni semuanya mahal KECUALI seafood.

Sekali, pada hari kejadian En suamiku beri RM500 . Bila Cikgu HEM buat pengiraan ku pun terkejut la juga tak sampai RM 100 pun untuk dua orang. Tu pun ku dah tolak siap2 pembelian buku NILAM sebab buku NILAM budak2 ni pun tak pakai lagi. Guna buku2 tu je la.

Buku2 tulis, Baju T-Shirt Sekolah & Baju Sukan semuanya beli kat Koperasi. Buku2 tulis untuk 2 orang budak ni dalam RM 30 je. Baju2 plak daku tak beli sebab besar sangat. Tunggu baju2 size kecil dah ada baru ku beli plak.

Jadi kiranya, total yuran bersamaan buku2 tulis diaorang tak sampai RM 100 pun..kira ok la kan  ^____^


4 comments:

Siqah Hussin said...

Murah pulak yuran sekolah kat sana eh. Ingatkan semua benda mahal di seberang.

Nurhidayu said...

Itu la..akk pun ingat yuran kat sini mahalπŸ˜‚

idzwa kamaruddin said...

yess..balance boleh shopping..kekekeke..takde la kan ;)

Nurhidayu said...

Haha..balance bagi blk plak tu..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚