Followers

HITS

Tuesday, March 15, 2016

Prosedur beginikah??


Nak update pasal surat pelepasan dari Pihak Bank tentang kereta aku yg nak bawa ke KK tu nanti..

Ku & En Suami geram juga sebenarnya..dari hari Isnin ku mohon sampai la ke hari jumaat lepas tak settle2 lagi. Yg forwarding team tu dok call2 & push kitaorg. Kalau tak sempat gak dapat sebelum hari ini, kontena barang2 kitaorg kena hold lagi & tunggu kapal lain plak..kan dah menyusahkan je..

Aku yang geram tu bukan apa..satu2 dimintanya..mula2 nak surat. Ok la..dah buat & emel. Lepas tu minta pinda surat. Hari isnin settlekan benda tu je.. selasa plak diaorg call untuk minta daku sign consent letter. Daku dah siap sign semua & emel balik. Ingatkan settle dah la.tgk2 hari rabu call aku balik & minta en suami sign sama sebab dia guarantor aku..apsal la tak bgtau je dlm emel masa hari selasa tu nak sign aku & En suami serentak..ni dah la call lambat2.. ok la .fine..settlekan & minta suami cepat2 sign & emelkan balik pada diaorg.. Tup2 hari khamis tu diaorang call lagi & minta salinan sijil nikah untuk buktikan kami ni suami isteri?????? Whattttttt??? Korang agak macam mana.. hangin tak... aku mmg hot la time tu.. ye la semua salinan @ original sijil nikah mesti la aku dah simpan siap2..satu hal plak la nak kena cari balik. Last2 aku bagitau di hp aku ada surat beranak anak2 je. Dalam tu ada je tulis nama kami berdua sebagai suami isteri. Aku emel tu je ..sambil tu bebel gak la..kenapa la minta satu2. Kenapa tak minta sekaligus hari tu je semua. Mujur la daku call suami & tanya dia ada tak simpan salinan sijil nikah di KK. Nasib baik gak la ada..tu pun dia simpan sebab nak uruskan hal sek budak2 masa di sana. Dia emel la cepat2 gak khamis tu. Ku tunggu gak reply @ respon pada hari jumaat tu. Tak ada gak..nak tak nak kena la tunggu hari isnin untuk follow up balik.

Pagi2 isnin dalam jam 9.30 pagi ku dah call bank tersebut & nak cakap la dengan peg bank yang ku berurusan sepanjang minggu lepas.. terkejut daku dengar dia bercuti!!! Mak ai...habis suratku tu macam mana.. dah la forwading keesokkan hari.. aku bagitau la pada yang jawab call aku pasal prob aku tu & dia sambungkan pada peg bank yang lain plak... Lepas dapat bercakap dengan dia, daku berharap sangat dia dapat settlekan dengan cepat.

Akhirnya...tepat jam 11 lebih tu dia call dan bagitau surat tu dah siap..lega sangat. Cepat2 minta dia emelkan dan daku nak emelkan segera pada comp forwading tu...

Alhamdulillah...semua dapat settle gak akhirnya...baru2 ni abang ipar aku balik dari Kuching. Dia bagitau yang dia uruskan hal surat pelepasan bank tu dalam sejam je...waaaaaaaaa...sabar je la aku dengar...

4 comments:

Siqah Hussin said...

Itulah, kadang-kadang berurusan dengan bank memang camnielah gayanya. Lambat. Huhu

Nurhidayu said...

Mmg pun .sakit hati gak kdg2 tu

idzwa kamaruddin said...

huhuhu...ikut nasib dan ikut pegawai yg incharge la kan..dapat yg malas mcm ni la..hmmm..

Nurhidayu said...

Idzwa. memang..haru je bila jd macam tu tau..