click...click...

HITS

Followers

Monday, March 07, 2016

Kombinasi Makan Tak Kena Ke Apa....

Sejak amalkan mengira2 kalori ni, daku memang jaga la pemakanan daku.. kuantiti yang diambil pun berpada2..

So far setakat ni tak ada lah masalah pun. Makan sikit2 pun tapi kerap. Itu yang sepatutnya. Bukanlah makan sekaligus tu banyak2...

Jadi bila tengahari semalam daku dah bagitau En Suami daku nak cheat day semalam, maka makanan yang daku ambil pun ikut suka hati aku je la..

Mmmm..Tom Yum Kung SR di Airport Senai.....antara yang sedap gak la pernah daku makan setakat ni..dah lama juga tak makan Tom Yum Kung SR ni ..lepas tu cik kak Nayli ni nak kek plak...maka lava cake la jadi pilihan dia.. air plak, Hot Honey Lemon. Tak cukup lagi, Nayli nak plak Smarties Treats...fuhhh..En Suami order Spicy Chicken Cornish & Hot Coffee je..

Nayli makan lava cake tak habis..daku la habiskan... Smarties Treats pun sama.. Tom Yum Kung ku itu memang habis la.. daku share je dengan En Suami. 

Dalam perjalanan balik daku dah rasa perut memulas2 .Aduss..sampai ke rumah apa lagi...terus terjah toilet la....4x gak la ku pi toilet lepas tu...penangan makan macam2 tu la daku rasa...

Mujur la bangun pagi ni daku rasa ok sikit..kalau tak memang nak ke klinik juga la rasanya...

Aku rasa since aku dah amalkan mengira kalori sebelum ni, maka baik la aku follow je..kalau tak bila makan macam2 + berlebihan plak daku rasa...memang macam ni la kut hasilnya.. T____T
Bila makan memang tak ingat...hasilnya...

No comments: