click...click...

HITS

Followers

Tuesday, March 08, 2016

Aku dan Surat Pelepasan Bank

Nak share informasi sikit ni..Tentang Surat Pelepasan Bank ...Kisahnya kereta kitaorg ni masih lagi ada pinjaman bank. So nak bawa kereta ni ke KK nanti, WAJIB ada Surat Pelepasan Dari Pihak Bank. Aku ada tanya dah benda ni pada kawan aku, Syl masa dia balik ke Kuching hari tu. Benda ni pun aku & En Suami dah sembang2 gak la..cumanya kitaorg ni tak beri perhatian sangat tentang surat ni. Semasa orang forwarding ni call dan bagitau staf2 diaorg akan datang ambik barang & kereta & motor, tak ada la plak diaorg sebut nak dokumen apa...Tup2 masa hari jumaat lepas dah settle semua, masa diaorg tengah check kereta baru la diaorg minta..mak ai..mesti la kitaorg tak sediakan..yang ada salinan geran kereta, salinan ic daku n lesen je...So kena la call Bank plak isnin berikutnya.

Maka....pagi semalam pun daku nyaris2 lupa... lepas tengahari tu baru la daku teringat balik...maka, cepat2 la call pihak bank dan tanya apa prosedur yang dia nak. So, since ke sana sebab pertukaran En Suami, dia nak la surat pertukaran & satu lagi surat kira surat permohonan untuk mendapatkan surat pelepasan tu.

Yang bestnya...Laptop en suami ambik. PC plak dah angkut ke kargo...mmmm..ke kedai printing la jawabnya...lagi best kena mengarang depan2 kaunter..Pc yang boleh dipakai betul2 depan kaunter..perghhhh..nak memerah ayat dalam keadaan terdesak IS NOT ME la....selalu orang nak mengarang ayat kena dalam keadaan santai2...dan bukan tergesa2...T_____T maka sebab tu surat yang pertama kali daku send tu daku terlepas nak masukkan nama En Suami ku itu..Staf bank tu call dan minta buat tambahan balik..mmm dah ulang alik kali kedua ke sana..taip sekali lagi..kali ni 3-4 kali daku check ayat2 aku tu betul2 ke tak..sesuai ke tak..tah la..dah lama tak mengarang surat..daku pun tak ingat sangat la..

Ni la dia hasil suratku yang kedua..aku harap2 sangat la dapat selesaikan segera & semuanya berjalan lancar... Amin... 

Aiyok! Ada 2 thn la tak mengarang surat. 

No comments: