click...click...

HITS

Followers

Monday, February 15, 2016

Petang Yang Huru Hara

Tengahari semalam daku dapat Watsap dari kawanku merangkap Cikgu BM & Mate Danial yang ada Suntikan Measle & Tetanus bagi Tahun 1. Tengok muka Danial steady je..tapi lepas tu dia muntah plak..

Jadi time dia balik sekolah, daku ambik sampai depan pintu kelas. Tengok2 ada notis dari Dr yang membuat pemeriksaan pagi tadi mengatakan ada bunyi kuat di jantung Danial.  Dalam notis tu appointment dia pada 8hb 3, namun ku khuatir kalau2 time tu daku dah tak ada di sini..

Maka, lepas je hantar Hariz ke Sek Agama, daku terus je bawa Danial ke Klinik Kesihatan Parit Raja. Maklumkan pada Dr yang daku datang awal sebab maybe tak dapat datang pada 8hb 3 tu di atas kebarangkalian berpindah ke KK.

Last2 Dr tu buat surat rujukan lanjut ke hospital plak untuk Ultra Sound Scanner Echo untuk lebih detail. Tapi kena gak buat appointment yang dijangka ambik masa dalam 1 @ 2 bulan. Mak ai..lama betul..

Disebabkan itu, daku cepat2 call En Suami & tanya pendapat dia. So kitaorg ke Hospital Pantai Batu Pahat la plak.. sebab situ ada Paed. Alih2 bila tunjuk kat Nurse Paed dan dia plak merujuk kepada Paed tersebut, memang kena refer ke Hospital Pakar Kerajaan juga  . Di atas faktor alatan yang tidak mencukupi.

Dari Hospital Pantai ke Hospital Batu Pahat la plak..time ni Nayli memang lena je..so senang la sikit daku bergerak. Nayli stay dengan Hariz & En Suami dulu di dalam kereta , daku plak uruskan pendaftaran Danial ke Bahagian Emergency plak. 2@3 kali juga la ayat yang sama daku ulangi, saya cepat2 bawa anak saya berjumpa dengan Dr memandangkan saya akan berpindah ke KK tak lama lagi. Jadi sebab tu saya nak check la awal2..Risau sebab anak saya tak pernah ada tanda2 macam ni.

Akhirnya, setelah diperiksa oleh MO yang bertugas, daku kena bawa gak Danial jumpa dengan Pakar dalam 2 minggu lagi iaitu pada 23hb 2 nanti.

Aduh...berdebar2 sangat menunggu temujanji tersebut.. Doakan Danial tak ada apa2 ye..

5 jam settlekan pasal Danial semalam

8 comments:

umi alya said...

Sabar ya Ayu, kita sama2 doakan Danial xder masalah kesihatan. aamiin...

Nurhidayu said...

Terima kasih kak..serabut sgt fikiran saya skrg ni..mcm2 la

idzwa kamaruddin said...

alahaiii..susah hati la mcm nie...kita doa yg baik-baik aje ayu semoga takde ape-ape tu.

amirah said...

ayuuuu...camne tu..hrp danial takde pape ye..mungkin sebab dr check macam tu aje kan tnpa alatan...nape awal ek pemeriksaan kesihatan kat sekolah danial? sekolah ahmad mcm takde pape pun lg..

aLin arLene said...

memang huru hara..anak2 tak sihat mmg risau kita selagi tak clear sakit apa...hopefully jantung tuh sebab nervous nak cucuk harituh jer...takde apa kot...

Nurhidayu said...

Mmg susah hatiiiii sgt2 ni..tak tau nak luahkan mcm mana..

Nurhidayu said...

Ami..ayu rasa ikut sek juga kut.. cer tanya somi ami mcm mana...

Nurhidayu said...

Memang...lg2 kalau tak pernah ada apa2 history kan..mau tak risauuu