Followers

HITS

Sunday, January 24, 2016

Mini Kebun KecilKu

Pagi semalam selepas menghantar budak2 ni training taekwando, daku sempat la jenguk Mini Kebunku di belakang rumah.

Sebelum ni memang hari2 la nampak sebab keluar pergi sidai baju memang daku akan siram pokok sayur2an ni juga..

Cuma pagi semalam daku happy sangat..sebab melihat kacang panjang ku dah makin memanjang dengan jayanya..sikit hari lagi boleh la petik..

Daku terjebak dengan penanaman sayur ni dari tahun lepas lagi..time tu semangat waja sungguh.. sampai macam2 la daku tanam..

Hasil tuaian pun banyak. Nanti daku korek2 balik gambar2 lama di album fbku.. 

Lepas balik cuti raya tahun lepas, dengan serangan kucing2 dari kawasan sini sampai habis tanaman pokok aku dah jadi apa je..lepas tu yang lagi best anak2 pokok yang baru nak naik habis juga dikerjakan juga...

Bukan rezeki daku la time tu..lepas tu daku hanya tanam di pasu2 kecil dan disusun di rak Ikea ni saja..

Tinggal ni je Mini KebunKu


Rak ni dibeli di Ikea & gigih kitaorg bawa balik ke Johor tau

Nota Kaki : Hasil perbincangan daku bersama2 Master budak2 ni, daku rasa biarlah Danial stay juga dalam kelas ni lagi . Beliau juga akan memberi nasihat direct 1 to 1 dengan dak Danial ni pasal hal "apply training taekwando" dgn kawan2 sek dia. Bukan tu je, jika ada lagi aduan, dia sendiri yang akan turun ke Sek dan berjumpa dengan cikgu @ pihak yang terlibat. Lega sangat daku dengar tadi. Semoga kamu akan terus berubah , Danial.

2 comments:

amirah said...

memang baru nak tanya ayu beli katner rak tu..huhuhu..

moga danial okay nnt ye ayu..sindrom anak no 2 memang camtu..

Nurhidayu said...

Mana lg amie..ikea je la.klu murah2 tu...

Danial hari ni pi sek tak de lg dgr aduan dah..tgk esok lusa mcm mana plakπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚