click...click...

HITS

Followers

Wednesday, February 12, 2014

Tak Terkata Apa...

Day 3

dari hari isnin sampai la ke hari ni fikiran melayang2..
lagi2 sejak dapat berita ini....

 cuba bayangkan..
en suami menerima whatsapp dari kawan beliau jam 11 malam hari ahad
terus malam tu sampai jam 2 pagi daku n dia tido
berbincang hal ni
hati dia berbelah bahagi
nak terima ke 
nak tolak ke
last2 keputusan tak dapat dibuat..

hari isnin plak 
setelah dia menerima beberapa pandangan
daripada kawan2 dia, 
bos dia
ex bos dia
last2 terima la juga pertukaran ni
satu ia disebabkan kenaikan pangkat
dua sebab lepas berbincang dgn daku, 
akhirnya daku rela melepaskan jawatanku ni..
 walaupun sebenarnya daku baru je 
masuk bekerja di sini untuk bulan ke 2


 So keputusan dah dibuat
Isnin ni en suami kena lapor diri dulu
lepas tu dia akan cuba minta pelepasan
itu pun bergantung pada pengurusan sana gak

hari ni rasa lega sikit sebab 
bila aku post status mengenai ni
ramai yg sudi memberi idea
serius bab2 ni mcm blur sgt
sebab dah lama kut tak berpindah randah ni
sekali bila post..
hingga ke setakat ni
ada 82 komen..
tu pun ada gak yg aku balas gitu2 je..
So apa tindakan kitaorg lepas ni?
plan la apa nak buat..

antrara senarai perkara yg perlu dibuat :

  • survey tadika (yg ni en suami la buat nanti masa kat sana)
  • check kuarters tu barang2 basic ada ke tak ada supaya senang plan barang apa nak bawa
  • check dengan pihak sana jika ada agen logistik (ni menurut kawan2 aku la..katanya kalau dah ada agen ni, kotak2 ke apa ke minta dgn diaorg je)
  • listkan barang2 apa nak letak dalam kotak
  • packing barang2 mana yang tak guna dulu
  • kalau ada barang2 yg rasa-rasa nak let go pun elok la list kan juga
  • CARI PENYEWA RUMAH
tu je la kut..
pasal tadika di sini n kerja aku plak
tu pun akan disenaraikan juga nanti

lepas ni jangan la rasa boring bila daku akan update kisah2 sebegini ye

doakan agar urusan perpindahan ini dipermudahkan

^_^

8 comments:

umi alya said...

akak baca gak status ayu pagi tadi, sbb tak tau ujung pangkal, jadi senyap jerlah..

xper le, masa kt sana nnt cuba mohon kerja lain yang berhampiran, mana tau ada rezeki, lagipun ayu ada byk pengalaman, insya allah dipermudahkanNya..

ayu said...

Tak pe kak. .terima kasih ye ...

wannorashikin said...

Semoga tempat kat sana lagi ok ye,Lagipun dekat dgn kampung Ayu dan hubby kan.Perak ye

Myluv - Syl said...

bertabah ye ayu. semoga dipermudahkan semua urusan. kita tidak tahu. mungkin di tempat baru jadi lebih baik. tul tak?

ayu said...

wan..kitaorg bakal berpindah ke johor wan..makin jauh la nak balik tpg nanti

ayu said...

syl...tq dear..harap2 gitu la

Fiza Rahman said...

Smoga dipermudahkan semuanya yer ayu. Mungkin ada hikmag disebaliknya.

ayu said...

tq fiza..