click...click...

HITS

Followers

Thursday, June 05, 2014

Wan Alya Nayli ~ 1 Tahun

Alhamdulillah

Nayli genap setahun hari ni
Imbas kembali saat2 melahirkan dia memang saat2 
Yg tak akan dilupakan

Moga terus membesar sebagai anak yg solehah
Wahai anakku



Tuesday, May 27, 2014

♥♥♥SALON MUSLIMAH ♥♥♥

Sejak pindah ke sini badan memang rasa penat2
Lagi2 dalam bulan ni je hampir 
Tiap2 hujung minggu travel
Kalau tak ke KL
Travel balik Kampung
Bila dah balik ke sini
Mula la sakit belakang la
Kaki la...

Mujur la dalam minggu lepas
Mak abah datang ke rumah
Boleh la kejap tinggalkan baby & danial
Sementara daku pergi berurut
Mula2 tak plan nak bawa hariz. 
Tapi bila tinggalkan berdua dgn danial
Diaorg ni asyik buat hal je
Pening plak mak aku nak layan nanti
So pesan kat dia bawa buku "BOBA"
untuk dibaca ketika aku berurut nanti..

Spa Salon Muslimah ni
Kawan aku yg memang stay kat sini
Yang rekemenkan
Memandangkan daku mmg plan nak berurut
Kemudian nak potong rambut & cuci sama
So sini la tempatnya

Lokasi : di bangunan Mara Parit Raja
Landmark : KFC

Servis dia? 
Bagi aku memang ok la..
Badan tengah penat
Urut la mcm mana pun rasa ringan la sikit
Lagi2 bila akak tu kata urat kat belakang
Badan memang dalam keadaan tegang
Bila check peranakan plak
Katanya jatuh sikit
T_T
Mungkin disebabkan
Aku banyak angkat barang2 berat
Masa pindah tempoh hari
So kakak tu dah angkat sikit peranakan aku tu

Potong rambut pun kak zaiti yg potong
Memang serba boleh akak ni




Monday, May 26, 2014

Tarikh yang tidak akan dilupakan.....


6hb Mei 2014
Tarikh yang tak akan daku lupakan
Ini adalah kerana seawal jam 5.50 pagi
Daku telah menerima
Panggilan telefon daripada kakakku
Yang menyatakan Opahku telah pun
Meninggal awal pagi tu...

Memandangkan time tu
En suami berada di Kuantan
Atas urusan kerja
Maka daku tak dapat balik terus..
Sedih sgt..sbb time tu
Kiranya daku & sepupuku yg berada di Bintulu
Je yang tak dapat balik terus...

Daku balik keesokkannya sejurua selepas en suami
Balik dari Kuantan..

Alhamdulillah...dah selesai semuanya..
Banyak kenangan bersama arwah opah..
Biarlah ianya menjadi satu kenangan untuk kami sekeluarga..


AL-FATIHAH UNTUK ARWAH OPAH

Tuesday, May 06, 2014

Danial ke sekolah baru lagi...

Akhirnya..tiba la giliran Danial plak bersekolah..
Diaorg ni masuk sek lambat sebab kena demam campak
Lepas dah ok daku kuarantinkan lagi dalam 2-3 minggu 

Asalnya nak masukkan Hariz & Danial satu sek
Kemudian kebetulan kawanku bgtau sek dia
Ada kosong 1 tempat utk pra sek
So asingkan la diaorg..

Nama Tadika ni
Tadika Ilham Sarjana
Berdekatan dengan KKTM
So far budak2 utk kelas 5 tahun pun tak ramai
Bagi aku ok je..
Bila daku check buku2 yg diaorg guna pun
Rupanya2 buku2 yg sama gak
Daku belikan untuk budak2 ni
Masa balik Taiping tempoh hari
Cumanya sukatan je lain
Daku belikan buku latihan utk Danial
Buku2 utk umur 4-5 tahun
Walhal kat tadika tu guna
Buku2 utk usia 6 tahun

So kat rumah Hariz boleh la
Ajar Danial sama2 buat kerja sekolah

Moga rajin2 la belajar ye Danial

♥♥♥

Monday, May 05, 2014

My little girl, Nayli 11 months ♥♥♥

Today
5hb May

Wan Alya Nayli

11 months



Moga terus membesar
Dengan keadaan sihat senantiasa
Ibu sayangggg sangat sama kamu..
Ibu rasa kamulah anak yang paling istimewa 
Sekali sebab ibu dapat menjaga kamu sendiri

tu yg kamu bertambah manjaaaaaaaa tu

@___@



Saturday, May 03, 2014

Rela ku lepaskan ia pergi......

Hujung bulan 4 hari tu
daku ada dapat sms
Mengatakan daku dapat
Memasuki peperiksaan
Jawatan akauntan Gred 41

Masa bagitau en husband pun
Dia tanya gak
Nak pergi ke tak

Daku kata mungkin periksa tu nanti
Buat kat kl
Tarikh time tu tak tau lagi bila

So bila balik kl baru2 ni
Dapat la surat dari JPA
tengok2 tarikh dia 6hb 5

Memang lagi sah la tak dapat pergi

1 - sbb en husband pun tak ada
2 - budak2 pun dah sek

Nak datang kl lagi time tu
Tak ada kut


Bila daku postkan gambar ni di Fb
Ramai kawan2 yg komen
Ada yg sokong
Ada gak yg macam ragu2
dengan keputusan daku ni
Contohnya la....

Daku tauuuu diaorg sgt concern
Merasakan ni peluang
Yang tak mungkin dapat lagi
Memandangkan faktor usia makin meningkat

Tapi daku juga ada alasan sendiri

- dah pernah ambik test begini..
Rasa2 ada la 3-4 kali..

- selain faktor en husband outstation
Dia pun tak menggalakkan aku pergi
So daku nak pergi lagi ke...
Lagi la tak kan...
Lain la kalau dia kata tak jadi
La nak outstation, sanggup dtg kl
Balik n jaga nayli sementara aku g exam
Memang daku pun sanggup pergi

@___@

Ni cuma alasan semata2...
Walhal hakikat sebenarnya
Daku tak rasa nak kerja lagi
Untuk sementara waktu ni
Mungkin tunggu nayli besar sikit ke
Daku nak fokus dulu pada pembelajaran
Budak2 ni dulu

Lagi2 hariz
Since tahun depan nak masuk darjah 1

Moga2 ada rezeki daku
Di luar sana, 
Insyaallah

^___^

Friday, May 02, 2014

Jatuh cinta lagi....♥♥♥

Jatuh cinta lagi..
Jatuhhhh cintaaa lagiiii

Kali ni dengan tudung yang satu ketikanya
Aku tak pandang pun..

@_@

Tak pandang bukannya apa
Sebab tudung ni tudung bawal
So nak kena iron laaa
Daku ni boleh dikatakan agak malas la.juga
Bab2 iron ni..
Lagi2 bila zaman bekerja dulu

Tapi tu la..sapa sangka kan
Satu hari tu masa jalan2 kat
BP MALL
Terjumpa la kedai aidijuma ni
Masuk2 je memang dah nampak
Banyak jenis tudung bawal yang 
Cantik2..
Harga pun memang "cantik2" gak laa
Dalam RM 49-59 selai..
So aku lg tertarik 
Kat satu bahagian ni..
Di mana kat situ semuanya 
RM 10 je sehelai..

So rembat la 5 helai

^____^


Semalam 1 Mei
Ada sale lagi kat store2 aidijuma ni
Walaupun daku dah ada kat kl
Tapi tak de nya la nak pergi lagi
Kalau ada masa nanti baru nak pergi


Daku lebih suka lagi gaya tudung bawal ni
Dijadikan ala2 shawl
Sebab bila pakai macam biasa
Ala2 budak pun ada..


suka sangat tudung ni
Selain dari corak bunga
Warnanya pun memang warna feveret aku

@_____@

P/s : tengok sampai bila tahap kerajinan daku ni..



Thursday, May 01, 2014

Fun Bowling ♥♥♥

Hari selasa malam baru2 ni
Ada game bowling antara staf KKTM
En husband mula2 tak nak pergi
Penat katanya
Sebab baru lepas siapkan bajet 
Tapi last2 pergi la juga..
Tu pun lepas isya baru pergi
Walhal jam 9 game tu bermula
Aku yg mula2nya memang tak mau main
Tapi budak2 ni nak sangat main
Kalau kat kl dulu
Lane dia ada la palang
So kalau diaorg main pun
Tak de la masuk longkang...

Tapi kat sini mcm tak ada je
So aku pun main la sama
Bersama budak2 ni
Dan juga jiran aku kat sana
Ieqa namanya
Kitaorg lepak berdua je
Dengan anak masing2


Kami main 2 games
Penat la juga
Yg geng2 KKTM ni 
Main sampai 3 games
Fuhhhh...lama gak la tunggu

Bila dah habis tu
Sessi penyampaian hadiah plak...
Tunggu punya tunggu 
At last en husband dapat 
No 2 daaa


Tak sangka la plak...
Walhal awal2 tadi dia sendiri tak mau datang la


Budak2 la paling gembira sangat
Bila dapat main bowling ni....


Sunday, April 27, 2014

Pra Sek......

Awal daku bangun hari ni..
Macam masa bekerja dulu..
5.30 pagi dah bangun
Siapkan *bento* hariz

Malam tadi dia request nak roti Sapu jem strawberry versi Panda
Biskut oreo
Wafer

Alang2 dah bangun awal
Aku masak juga la terus nasi goreng
Untuk breakfast pagi ni

Daku dah dimaklumkan
Yg setiap hari ahad
Ada perhimpunan
So pagi ni datang la lambat sikit
Dalam pukul 8 baru sampai ke sek


Danial plak aku akan hantar ke tadika lain.
Untuk tahun depan boleh la apply ke sek yg 
sama dengan hariz plak
Dia akan start sek minggu depan

Maka bermula lah rutin harian aku...
Hantar ambik budak2 ni..

^___^

Friday, April 25, 2014

Nayli OH Nayli


Anak daraku ini
Hampir mencecah 11 bulan 
Tak lama lagi

Gigi dah ada 5 batang
Ada 1 lagi baru nampak nak keluar lagi
Wahhhhh
Makin banyak tumbuh gigi
Makin sedap la dia mengigittttt
Meniti di kerusi dah lama dah
Bila diajar bertatih pun kejap je dia berdiri
Lepas tu merangkak balik

Makin manja dia
Lagi2 sejak daku dah stay kat rumah 
Moga cepat2 la tumbuh rambut diaaaa

^____^

Thursday, April 03, 2014

Hari yang ditunggu2......PINDAH RUMAH!!



Alhamdulillah...
Hari yg ditunggu2 pun tiba...
Pagi tu ramai gak yg turun menolong..
Adik lelaki daku, abg ipar, biras , abg husband pun ada
Lori datang dalam jam 9 lebih..
Proses mengangkut barang lebih kurang 2 jam gak

Settle angkut semua brg dlm lori
Dalam jam 11 lebih diaorg pun gerak

Daku sekeluarga gerak lambat sikit
Sebab nak kemas2kan rumah dulu

Kitaorg gerak pun dalam jam 1 lebih
Sampai ke parit raja dalam jam 4 lebih..

Penatnya drive sendiri..
Tapi lg penat mengemas rumahhhhh
Waaaaaa

Mujur la PIL follow sama ke parit raja

^_____^

Saturday, March 29, 2014

Hikmah bila Nayli demam campak

Setiap benda yang berlaku ada hikmahnya..
macam baru2 ni nayli demam campak...
hikmahnya, daku ambik cuti jaga dia..
sambil jaga sambil kemas barang2 rumah sama..


Bukan tu je..
en suami plak tetiba ada kursus kat penang..
So, apa lagi kan..
Nayli demam campak
Rumah plak tak terurus sebab dalam proses cat
Air plak dicatu selang 2 hari sekali
daku plak cuti..
maka

zasss follow husband pergi kursus
tapi kitaorg balik kg!!!

Alang - alang dah bercuti seminggu tu, 
daku sempat lagi ziarah rakan sekerja lama
yang baru dapat baby ke 4.
time tu daku tinggalkan nayli di rumah pengasuh
dan selepas tu ke tadika budak2 ni plak 
settlekan hal buku2 diaorg sebelum diaorg 
cuti sekolah..

Friday, March 28, 2014

Kedai Gunting Rambut Kegemaran En Suami..

DHIL HAIRSTYLE @ ANGGERIK MALL, SHAH ALAM

Kedai ni la menjadi tumpuan en suami
bila bab2 gunting rambut ni
hinggakan rambut budak2 ni pun digunting
oleh orang yang sama

Kedai ni di Tingkat 1
di Anggerik Mall Shah Alam

kalau pergi hari minggu memang ramai orang
dan percaya atau tak
walaupun barber ni mengambil masa 
yang agak lama untuk menggunting
tapi pelanggan2 dia sanggup MENUNGGU!!
itu hakikatnya

daku sempat memerhati lagi cara beliau menggunting
rambut budak2 ni..
wahhh..memang kagum
gaya memang pro
dan amat berhati2



Thursday, March 27, 2014

3 Hari Sebelum Pindah Rumah

Hari ni Khamis..
Esok Jumaat..
Lusa Sabtu..
Seterusnya Ahad..

Deal dengan orang yg uruskan bab2 pindah ni pagi ahad..
Tapi hingga setakat ni, daku rasakan macam tak habis2 je kemas rumah lagi..
Mmmmm..ni checklist yang NAK diselesaikan dalam masa beberapa hari lagi :-

1- Bilik Tidur Utama
- Baju2 daku dah hampir selesai dikemas..cuma tinggal baju untuk dipakai dalam masa 3 hari ni je..
- Bab2 aksesori je tak kemas lagi..
- Bantal2 n cadar2 pagi ahad baru kemas n simpan since sabtu malam nak guna lagi..

2- Bilik Kedua
- set katil + tilam dah buka siap2 & sedia je untuk dipindah ke bilik tidur utama
- baju budak2 pun dah kemas, tinggal baju nak dipakai je
- barang2 dalam almari baju budak2 ni pun tak siap kemas lagi..ada sikit lagi ..

3- Bilik Ketiga
- katil single n tilam memang tinggalkan je..
- nak check balik kotak2 dalam bilik tu sebelum label kali kedua 

4- Bilik Stor (utiliti)
- keluarkan semua barang2 dalam tu
- tinggalkan rak je utk dikeluarkan pagi ahad nanti

5- DAPUR
- yang ni la paling banyak kena buat..
- mula2 dah kemas dah pinggan2 mangkuk2 sudu2 cawan2 semua
- tak teringat plak nak tinggal satu dua utk diguna..
- so bila nak guna kena buka la kotak balik...waaaaaa..
- barang2 elektrik (periuk nasi + set blender + warmer + sterilizer) tak kemas lagi sebab barang2 ni masih lagi guna hingga ke hari ni.. (masak bubur nayli)

Itu je setakat ni..oh ya..tak termasuk gak dengan tong2 air ..rumah masih lagi kena catu air.. sekejap ada sekejap tak ada..mujur la husband dah tadah air awal-awal..so yg tu pun nak kena gak masuk dalam senarai..


P/s: sebenarnya kan.....tak ada hatinya nak pindah rumah...entah la nak bagitau macam mana perasaan ini...melihat anak2 excited nak ke "RUMAH CANTIK", dari sudut kecil hati ini rasa sayu pun ada....


T_______T

Wednesday, March 12, 2014

H.A.P.P.Y + B.I.R.T.H.D.A.Y + T.O. + M.E.

Ehem..ehem..
khamis lepas adalah besday ku..
yang bestnya daku dgn ditemani en suami
seawal pagi telah pergi ke JPJ Padang Jawa..

nak renew lesen aku laa..
kali ni ambik..
renew terus 5 tahun siap2..

rasa2 dah sampai awal pun..
Jam 7.45 pagi dah sampai..
punya la ramai orang..
so tunggu punya tunggu 
dalam sejam gak la selesai.. 

malam tu kami sekeluarga makan2 kat luar
saja je la bawa anak2 makan pizza hut..
^_^

keesokan harinya,
my bff datang..
sapa lagi kan..
cik kak flore tu la..
memang biasa kalau dia ada kursus kat kl, 
dia memang akan singgah rumah daku punya
so, tup2 dia bawa ni juga..

 pagi sabtu plak, 
plan asal nak ke Kenanga.
dengan ditemani cik kak flore tu 
dan adik ku pun datang sama dari Kampar,
tup2 en suami pun mau ikut jugaaa
ok la, jum la jalan2 ke sana beramai2..
lamanya tak berjalan2..
memang penat gak laaaa
 


Friday, March 07, 2014

Step 2 (PINDAH RUMAH) : Listkan barang-barang yang dibawa

Diam tak diam sekarang ni dah bulan 3. Insyaallah sekiranya tiada halangan, daku dan anak-anak akan berpindah dalam hujung bulan ni juga. Setakat hari ni, setelah mengambil kira semua faktor dan atas persetujuan en suami sama, kata putus telah pun dicapai. Kami sepakat mengambil perkhidmatan lori yang dicadangkan oleh kakak ipar daku. Walaupun sebelum2 ini, kami menerima beberapa Quotation dan pakej servis yang menarik, tapi ada la beberapa faktor juga perlu diambil kira. Contoh nya la kan, pasal elaun pindah. Memang la boleh claim balik, TAPI ada had limit juga ok..Mujur la en suami baru-baru ni dah pergi ke HQ dan check sendiri berapa yang dia boleh claim. Maknanya di sini, kalau la caj yang dikenakan itu melebihi had limit yang ditetapkan, kitaorg kena bayar sendiri la jawabnya..Bukan nak berkira ke apa, tapi urusan pindah2 ni MEMANG banyak la nak pakai ongkossss ye..@_@

Mukadimah bukan main panjang lagi..

Kitaorg dah survey apa barang-barang yang perlu dibawa dari sini. Memandangkan di kuarters sana dah ada beberapa barang2 keperluan rumah, so senang la sikit daku listkan apa barang-barang yang perlu dibawa. Secara kasarnya, nampak macam tak la banyak sangat barang-barang yang BESAR untuk dibawa ke sana. 

Sejak dari minggu lepas lagi, daku dengan bantuan bapa dan mak mertua ku telah mula mengemas / pack barang2 yang perlu dibawa..en suami bukan tak tolong, tapi disebabkan dia baru baik dari demam, maka buat apa yang termampu je..Antaranya barang-barang yang dah pun selesai daku simpan adalah barang2 yang tak perlu dipakai dalam tempoh sebulan ni macam buku-buku bacaan termasuklah koleksi novelku dan buku-buku en suami semasa beliau study dulu, pinggan2 mangkuk yang tak guna,tupperware2, barang2 perhiasan, mainan budak2, tilam toto, cadar2, selimut2, tuala2 dan baju2 yang tak guna sangat. Simpan dalam kotak dan kumpul dahulu semua kotak2 itu di bilik belakang.

Itu je yang baru dibuat setakat hari ni.

Akan datang dalam masa yang terdekat ni,  nak settlekan hal rumah plak di sini untuk bakal DISEWAKAN... tungggguuuuuuu

P/s : cepatnya masa berlalu...

Apa kaitan Warna dengan Personaliti kita??

Baru-baru ni terbaca la satu artikel mengenai warna dan personaliti kita..
so, di sini daku share sama artikel tu untuk tatapan korang..
adakah ianya kena dengan personaliti korang??
jum kita baca di bawah...

SUMBER : BHEUU

pink dress 
Pink
 - Positif : Seorang yang tegas dan jujur. Anda juga suka membantu dan orang lain serta begitu teliti dalam semua perkara.

- Negatif: Tidak suka dibantah dan suka mendesak bagi memenuhi kehendak.

white dress
Putih
 - Positif: Lebih mencerminkan sifat sabar, sopan santun, rendah diri, suka menolong dan gemar berjenaka serta mudah dipujuk apabila merajuk. Juga mempunyai fikiran yang bersih iaitu tidak banyak prasangka terhadap orang lain. Perasaan hati sentiasa tenteram dan hidup bertawakal.

- Negatif: Boros berbelanja
 
black dress
Hitam
 - Positif: Prihatin, baik hati dan kuat menghadapi dugaan hidup. Tidak mudah dipengaruhi dan gemar berfikir serta setia pada pasangan.
- Negatif: Suka menyendiri, prihatin, tetapi cepat tersinggung
 
red dress
Merah
 - Positif: Bersikap berani, jujur, berdisiplin dan tegas. Sangat aktif dan disenangi serta bersikap terbuka. Anda juga senang menjadi pusat perhatian orang lain kerana kadangkala anda ingin mencuba segala-galanya. Suka tersenyum dan suka memberi atau menerima kasih sayang orang lain.

- Negatif: Mempunyai perasaan pendendam yang tinggi, tamak dan mudah tersinggung

yellow dress
 Kuning
 - Positif: Berjiwa lembut atau halus dan sentiasa mendapat perhatian. Penuh kasih sayang dan berhemah serta sentiasa ceria. Positif dan sangat optimis serta memiliki senyum yang luar biasa dan tidak suka didesak. Sangat setia kepada pasangan.

- Negatif: Sikap terlalu agresif mungkin membuat orang lain menjadi takut. Anda juga cengeng (sering menangis) dan mudah menyerah

green dress
 Hijau
 - Positif : Rajin dan jujur bekerja di samping, tekun serta sabar melakukan sesuatu. Pencinta keharmonian dan kedamaian serta sentiasa dahagakan ilmu. Pencinta alam sekitar.

- Negatif: Terlalu mudah percaya dan kadangkala pendirian yang teguh membuatkan anda seakan-akan kolot

So..apa pendapat korang? ada kena mengena tak dengan personaliti korang?? macam mana plak kalau dulu minat warna lain, sekarang minat warna lain ?? macam daku..satu ketika dahulu, memang suka sangat warna hitam....suka warna hitam bila bab cari baju-baju la.. cumanya bila dah berkahwin, dah ada anak ni baru la terbuka minda sikit dengan warna2 lain...sekarang ni tengah suka warna MERAH, UNGGU plak...tapi tang negatif warna merah tu kan, macam betul je..macam kebetulan je..~_~ 

Friday, February 28, 2014

Akhirnya......Sebulan lagi...

Bismillah

Di pagi jumaat yang mulia ini, 
bersamaan 28 Februari 2014
notis berhenti ini bakal diserahkan.


lama betul tak mengarang notis dalam bahasa ni..
sebelum2 ni notis berhenti yang ada dalam simpanan memang 
dalam bahasa inggeris je..
so, bila nak kena hantar dalam bahasa melayu
mak ai..ambik masa gak la semalam mengarang

ayat pun ala-ala skema pun ada

moga lepas ni urusan untuk berpindah dipermudahkan


Wednesday, February 26, 2014

Semangat yang hilang..........

Seminggu berlalu dengan pantasnya...dapat la juga feedback dari beberapa syarikat / individu yang ada sediakan perkhidmatan sewa lori ni..setakat ni tak dapat lagi kata putus ..ini disebabkan sekembalinya en suami dari parit raja khamis lepas, beliau telah pun demam...

Lepas tu bermula la episod sorang2 yang lain plak demam..mujur la baby nayli hanya semalam je..tu pun lebih kepada batuk dan selsema..danial plak memang demam dia on off on off.. hariz pun sama.. daku yang jarang2 sakit pun kena gak la tempias sama...mmm..pakat la anak beranak semua demam..

korang doakan kitaorg sembuh ye...lagi2 en suami n danial yg sampai kena ambik darah ..

makanya, mood nak mengemas ke nak tengok apa2 barang yang perlu dibawa pun tah ke mana-mana... serius, hilang terus mood tu..asyik fikirkan hal ni je...fikir fikir pun lama-lama sakit kepala gak dibuatnya....

Wednesday, February 19, 2014

Step 1 : Survey Perkhidmatan Sewa Lori

3 hari berlalu dengan pantasnya..
akhirnya en suami dapat juga pelepasan seminggu mulai minggu depan..
so, sekarang ni plan daku ialah mencari perkhidmatan sewa lori
kalau boleh yang ada siap perkhidmatan menyediakan kotak2 dan balut sama
maka, mula lah sessi google n email minta quotation pada 
mereka2 yg ada perkhimdatan mcm ni..

untuk hari ni sahaja, daku dah email minta quotation sebanyak 
8 syarikat / individu
yang bagi feedback baru satu..
itupun daku belum tanya lagi rakan2 di FB

setakat ni daku belum listkan lagi apa barang2 yang akan dibawa dari sini ke sana nanti.
ini disebabkan nak tengok dulu apa barang2 yang ada di sana..
so dari situ baru la plan macam mana...

tik tok tik tok..
masa itu emas..
setiap detik amat berharga...

P/S : kalau la korang ada kawan2 atau contact no atau mana2 agen logistik yang boleh direkemenkan meh la share kat daku ye...TQIA

Wednesday, February 12, 2014

Tak Terkata Apa...

Day 3

dari hari isnin sampai la ke hari ni fikiran melayang2..
lagi2 sejak dapat berita ini....

 cuba bayangkan..
en suami menerima whatsapp dari kawan beliau jam 11 malam hari ahad
terus malam tu sampai jam 2 pagi daku n dia tido
berbincang hal ni
hati dia berbelah bahagi
nak terima ke 
nak tolak ke
last2 keputusan tak dapat dibuat..

hari isnin plak 
setelah dia menerima beberapa pandangan
daripada kawan2 dia, 
bos dia
ex bos dia
last2 terima la juga pertukaran ni
satu ia disebabkan kenaikan pangkat
dua sebab lepas berbincang dgn daku, 
akhirnya daku rela melepaskan jawatanku ni..
 walaupun sebenarnya daku baru je 
masuk bekerja di sini untuk bulan ke 2


 So keputusan dah dibuat
Isnin ni en suami kena lapor diri dulu
lepas tu dia akan cuba minta pelepasan
itu pun bergantung pada pengurusan sana gak

hari ni rasa lega sikit sebab 
bila aku post status mengenai ni
ramai yg sudi memberi idea
serius bab2 ni mcm blur sgt
sebab dah lama kut tak berpindah randah ni
sekali bila post..
hingga ke setakat ni
ada 82 komen..
tu pun ada gak yg aku balas gitu2 je..
So apa tindakan kitaorg lepas ni?
plan la apa nak buat..

antrara senarai perkara yg perlu dibuat :

  • survey tadika (yg ni en suami la buat nanti masa kat sana)
  • check kuarters tu barang2 basic ada ke tak ada supaya senang plan barang apa nak bawa
  • check dengan pihak sana jika ada agen logistik (ni menurut kawan2 aku la..katanya kalau dah ada agen ni, kotak2 ke apa ke minta dgn diaorg je)
  • listkan barang2 apa nak letak dalam kotak
  • packing barang2 mana yang tak guna dulu
  • kalau ada barang2 yg rasa-rasa nak let go pun elok la list kan juga
  • CARI PENYEWA RUMAH
tu je la kut..
pasal tadika di sini n kerja aku plak
tu pun akan disenaraikan juga nanti

lepas ni jangan la rasa boring bila daku akan update kisah2 sebegini ye

doakan agar urusan perpindahan ini dipermudahkan

^_^

Thursday, January 30, 2014

Azam baru untuk tahun 2014

Dah hampir sebulan berlalu..
baru nak share tentang Azam tahun 2014 ni
Tahun ni perancangannya banyak

Antaranya....

"Nak mengurangkan berat badan"
Sebab??

Selepas bersalin Nayli 7 bulan lepas
berat tak berapa nak turun sangatttt la...
jadi untuk mencapai azam itu, 
daku pun follow la tips2 dari Kevin..

bukan tu je..
daku n beberapa orang kawan yang lain 
juga telah berkongsi membeli ebook
dari beliau..
semangat!!


Kenapa nak kurus?
Cukup la sekadar untuk menjaga kesihatan
Daku akui suka sangat benda2 manis ni
so, semoga usaha ku ini berterusan hendaknya

P/s : selain makan minum, exercise pun kena la gak buat kan..