Followers

HITS

Thursday, May 23, 2013

Pemilihan Nama Anak!!

Untuk pemilihan nama anak yang ketiga ni, 
daku telah pun join satu group di FB seperti gambar di bawah ni..
ianya dikelolakan oleh seorang Ustazah yang bernama

Dalam group ni memang ada file yang mempunyai
koleksi nama bermula dengan huruf A - Z
so, korang kena la RAJIN-RAJIN membelek
setiap file tu ye..

Tapi...kalau nak special request daripada Nhazz,
maka apa kata minta nhazz sediakan
 koleksi kombinasi nama-nama indah dimana 
nama-nama ini diminta sendiri oleh kita..
contoh nya la kan..
daku nak senarai nama yang bermula dengan 
I , so nhazz akan sediakan nama2 yang 
bermula dengan I...

disebabkan nama kedua2 anak daku dahulu bermula dengan 
Meor Imran Hariz
Meor Imran Danial

maka, kali ni pun sekiranya lelaki, daku akan kekalkan nama 
Meor Imran, 
cuma tambah nama lain2 yang sesuai untuk digandingkan 
dengan nama tersebut.

Manakala, sekiranya perempuan, nama Depan akan 
bermula dengan Wan..
jadi, daku telah pun meminta senarai nama anak perempuan 
yang sesuai bermula dengan I dan 
diikuti dengan nama2 lain..

koleksi kombinasi nama-nama indah
yang mempunyai maksud yang bermakna...
ada seratus nama lagi tau..
cuma tak buat lagi pilihan 
sebab nak tunggu baby keluar dulu

bayarannya hanylah RM 20 je
ok la kan..
^___^

sekiranya berminat, 
boleh la join group tu ye

15 comments:

Fiza Rahman said...

Wah...bagus ni ayu. TUnggu daku pregnant anak ke 4 lah. Bley suruh ustajah ni pilihkan nama ☺☺

Fiza Rahman said...

Wah...bagus ni ayu. TUnggu daku pregnant anak ke 4 lah. Bley suruh ustajah ni pilihkan nama ☺☺

nurbijen said...

Ayu, tak tahu lagi ke jantina baby?
Bagi akak, part bagi nama tu la yang paling crucial... biasanya cukup 7 hari lepas baby lahir baru jumpa nama baby... ekekkek
*yg susah bila nak puaskan hati semua orang even tu anak kita :(

amirah said...

tak sabar nak tunggu...gegirl ke boboi niii..hihi

Fizah said...

Wahhh ada grup mcm ni ek...sungguh best ...:)

ayu said...

Hehe...fiza...daku pun baru gak tau...sempat la juga join n request kan...

ayu said...

Yup kak nur...dr kata 50-50 lg...
Sbb tu tak pilih nama lg...cuma standby je..
Ingat nak buat mcm tu gak..dah hari ke 7 baru pilih nama baby...
Bab nak puaskan hati tu mmg betul kata akak

ayu said...

Ami... Surprise!!!!!!

ayu said...

Fizah....yup...nnt blh join ye

umi alya said...

tak sempat daa ayu, rasanya hampir tutup kilang..

Daddy Ziyyad said...

bagus...sebab saya pun sedang menantikan kelahiran anak ke tiga ni...boleh saya tgk FB group tu

ayu said...

Ye ke kak...hehe...tak mau dah ke tambah lg sorg

ayu said...

Boleh la join nanti ye...;-)

Nadia Adam said...

Ustazah ni pun banyak bantu saya.. rupanya kalau kita tukarhuruf pun maknanya dah jadi lain.. nasib baik saya jumpa ustazah ni.. cth khalif ade makna tapi kalau qaleef takder makna tau..

ayu said...

yup nadia..sama la..