click...click...

HITS

Followers

Wednesday, May 29, 2013

Confinement Lady a.k.a Penjaga Ketika Pantang...

Fuh...nak cerita sikit pasal Confinement Lady ni...bukan apa, sebab daku & kakak sulungku KEBETULAN dijangka bersalin dalam bulan yang sama..plan asal, dia nak balik pantang kat kampung je..so, daku pun ok je..lagi syok sebab ada geng dalam pantang nanti..tup2, bila melibatkan pertukaran sekolah sementara anak sulung beliau yg darjah 2 tu, ketika cuti pantang nanti membuatkan beliau tak jadi la plak balik pantang kat kampung..masalah utama adalah disebabkan masalah 'key in data untuk sessi pemarkahan' ...entah, serius daku pun tak faham sgt lagi2 sejak dah tukar sistem ni....since beliau pun cikgu, beliau la lebih tau hal2 pertukaran sek sementara ni..

makanya, daku pun tolonglah beliau carikan confinement lady utk beliau nanti..ingatkan senang je nak cari!! rupa2nya, alahai...tak sangka plak macam goreng pisang betul la...

ni ada senarai2 confinement lady yang daku jumpa dalam satu entri ini, tapi kitaorg tak la call semua...sebab kebanyakannya tak de la plak yang buat pakej bermalam..hanya pakej balik hari je..
  1. Jemari Tradisional :- http://rawatanbersalin.blogspot.com/
  2. Tanamera postnatal :- http://tanamerapostnatal.com/
  3. Optimum lady care :http://optimumladycare.blogspot.com/2012/06/bidan-berpantang.html
  4. Zeni's moms care : - http://zenimoms.com/CMS1/
  5. Urut Bersalin - Shah Alam & Lembah Klang :- http://urutbersalinrahmah.blogspot.com/
  6. Cintasari Postnatal Packages : - http://cintasari.com/services_post_natal.html
  7. Happines Postnatal & Beauty Care :- http://www.happiness-postnatal.blogspot.com/
  8. Kak Ina Confinement :- http://inaurut.blogspot.com/
  9. Kak Mek Urut : - http://kakmekurut.blogspot.com/
  10. Ila Optima care : - http://ilaoptimacare.blogspot.com/
  11. Suria Home Spa & Salon :- http://suria-spa.blogspot.com/
  12. d'Natasya Ayu Traditional SPA :- http://dnatasyaayu.blogspot.com
  13. Sirehqasih : - http://sirehqaseh.blogspot.com/ 
  14. Mum's Post Natal Care :- http://mumcaring61.blogspot.com/
  15. Siti Postnatal : - http://petalingjaya.citybase.my/classifieds/pre-postnatal-package-home-service-id-819968
  16. Shadira Postnatal :- http://shadirabeauty.com/
  17. Zuzana Postnatal care:- http://site.zuzanapostnatalcare.com.my/main/3009/index.asp?pageid=94432
  18. Onyang Nenekda Bonda :- http://www.onyangspa.com.my/PAKEJ-PAKEJ
  19. Wanti Sayang Postnatal Care :- http://wantisygpostnatal.blogspot.com/ 
  20. MF Care Wellness :- http://mfcarewellness.blogspot.com/ 
  21. Saujana Herba : -http://www.saujanaherba.com/main/ 
  22. Ummie - Tradisional Confinement Lady Consultant :- http://ummieyku.blogspot.com/
  23. Rimbunan Puri : - http://rimbunpuri.blogspot.com/
  24. Muslimah Maternity Care: - http://www.majalah.com/?classified:post-natal-care:82GGPLFD3L 
  25. Farhana : - http://www.majalah.com/?classified:menyediakan-rawatan-selepas-bersalin-terus-ke-rumah-pelanggan-kl:7R4X1RCP9F 
  26. Kak Ita: - http://www.majalah.com/?classified:private-homecare-nurse-bersalin:7YMLTGC39M
  27. Kak Suri : - http://www.majalah.com/?classified:urut-selepas-bersalin:8BWWM9TFHL
  28. D' Aura Spa : - http://www.majalah.com/?classified:urut-lepas-bersalin-d-aura-spa-putrajaya-untuk-servis-ke-rumah:89DFTZQFQR
  29. Kak Ani: - http://www.majalah.com/?classified:urut-bersalin-tunku-rm65-datang-ke-rumah-area-puchong-putra-perdana:896M9XWGGV
  30. Kak Suri/ Cik Intan: - http://www.majalah.com/?classified:urut-selepas-bersalin:886ZV2F1Z7
  31. Fiona : - http://www.majalah.com/?classified:perawatan-selepas-melahirkan-berurut-shah-alam:8523ZC74SH
  32. Rahayu:- http://www.majalah.com/?classified:urutan-selepas-bersalin:84Y21HNN0L
  33. Kak Long Liza :- http://www.majalah.com/?classified:urutan-badan-urutan-ibu-bersalin-dan-penjagaan-dalam-pantang:810QLJDC0X
  34. Kak Syimah :- http://www.majalah.com/?classified:urut-tradistional-utk-ibu-bersalin:802SNMY3FP
  35. Spahomemobile :- http://www.majalah.com/?classified:perkhidmatan-rawatan-selepas-bersalin-urutan-tradisional-ke-rumah-anda:7Z05JX80GQ
  36. Jemari tradisi Ummi :- http://www.majalah.com/?classified:urut-tradisional-dan-urut-selepas-bersalin-kajang-bangi-putrajaya-balakong-sri-kembangan:7TLJ8H05KJ 
Beberapa pilihan dah dibuat, contoh macam Jemari Tradisional tu...sekali bila kakak call, dah full la plak...walhal, time tu baru je bulan 2 kitaorg cari .....tak sangkanyaaa..cari punya cari, last2, abang ipar a.k.a en suami kakak sendiri yang jumpa iaitu :


Pakej2 dia pun boleh tahan gak la...boleh klik untuk tengok detail setiap pakej....tak sangkanya pakej2 penjagaan dalam pantang ni boleh tahan juga la kan....harap2 la kakakku itu puas hati nanti... kalau korang nak baca review tentang mereka2 yang dah pernah ambik dengan natalis beauty ni, boleh la singgah kat FB diaorg ye.. daku ada gak baca review dari customer diaorg..nampak macam ok..entah la kan..kita tunggu je la nanti..daku ?? insyaallah, pantang kat kampung je la...kakak yg dah biasa urut sejak pantang hariz dan danial tu pun ada lagi, so guna khidmat dia je..senang, tak payah dah nak pening2 kepala..

11 comments:

amirah said...

berapala agaknya fee dia ye ayu. kat melaka ni pun aritu dengar2nya harga boleh tahan ribu riban. dia pakej bermalam, tapi abis pukul 7 je dia takan layan baby dah..dia tk tlng lngsung dah

JunAina said...

Kalau macam ni boleh berhenti kerja & ambik krusus urutan kemudian balik belajar dengan bidan kampung sedikit sebanyak. Di samping dapat duit boleh jugak tambah pahala bantu orang.

ayu said...

Ami...boleh tgk link yg ayu bg tu...mmg cecah riban gak la...tgk pakej mana yg nak ambik

ayu said...

Kan jun...untung mereka yg pandai urut2 ni...hehe

ashra said...

Thanks sharing....
Sok sok mgkn perlukan ke.senang ada info da..

Kita pun pantang sendiri je masa aaron. Seminggu mak jaga,seminggu mil jaga...lebihnya sendiri dgn suami uruskan..hehe

ayu said...

ash : ur welcome dear...
kira ok la kan at least husband blh gak temankan lepas tu..mcm husband ayu komitmen kerja dia tinggi gak..dgn ulang alik ampang shah alam lagi..tu tak termasuk kalau dia ada kursus ke atau apa2 prog..lagi la..

Faraha Ab Halim said...

Tak yah amik pantang jemari..kak rozie punya pembantu pengalam tak cukup..better kalu korang duk PJ amik Mak Han mmg superb tangan lembut pengalaman lebih 30tahun

ayu said...

TQ FARAHA

Azlia Kamal said...

As-salam ayu..ok x guna servis natalis tu? Saya ada mintak quotation dia tp xtau ok x servisnye.u amik yg visit or stay in? Tq..

Azlia Kamal said...

As-salam ayu..ok x servis natalis tu?..saya ade mintk quotation for 14days..tq.

Nurhidayu said...

Azlia Kamal,

Sorry..saya dah lama tak log in blog ni..kakak saya kata ok la cuma bila dia lambat2 tu kakak saya push2 juga la..kakak saya ambik yg stay in 2 minggu