Followers

HITS

Monday, May 17, 2010

Jadual Ketika Berpantang..

Jadual ni ketika selepas minggu pertama, iaitu selesai berurut...
  • 6.45 - 7.00 pagi
mak ayu dah hantar tungku dah...
tapi selalunya ayu akan start lambat skeet...
dlm kul 7.20 ke 7.30 ke...hehe..
tapi selalunya bertungku awal2 pg ni kejap2 je..
sebab lebihnya ayu selalu tertido balik..(penat kadang2 berjaga 2-3 kali utk bf danial)
waaaa..kalau mak tau ni, bahaya tul..sbb mak ayu pukul 7.45 pagi dah pergi ofis, so tak ada la org nak check ayu bertungku ke tidak..hehehe..korang jangan pulak tiru macam ayu ye..

  • 8.30 - 9.00 pagi
selalu time ni ayu dah start mengepam utk sesi pertama...
selalunya pagi2 ni ayu guna avent manual bpump je..sbb senang skeet...
n biasa boleh dpt dlm 4-5 oz..

  • 9.00 - 9.30 pagi
siap2 kan air suam utk mandikan danial...
time ni hariz mmg dah bangun..
so, akan kelam kabut skeet kalau ayah ayu tak ada...
kalau ayah ayu keluar pergi mana2 pagi tu,nak tak nak ayu kena handle la dua2 anak sekali..
biasa kena mandikan danial + siapkan dia dulu n bf dia dulu sampai dia tido balik..
nak lagi cepat, selalu pagi2 yg ayu pump tu, ayu akan stand by kan 2 oz utk beri danial minum melalui botol..(mujur la danial tak ada konfius dengan botol..)
klu ayah ayu ada, ayu akan siap kan danial n lepas tu ayu cepat2 mandi n siap2kan diri dulu (pakai gel sireh + bengkung)..bengkung moden ayu beli kat
SINI
biasanya time2 ni ayah ayu yang mandikan hariz unless la dia keluar, ayu la kena mandikan hariz...
kena bersabar la skeet sbb hariz ni suka betul main air dan ayu pula tak boleh kena sejuk2 ni...mmm...

  • 10.00 pagi
selalunya time ni la baru ayu bfast bersama2 hariz (klu danial dah tido laaaa...)
bfast ayu n hariz selalunya roti + milo panas sambil layan cerita p.ramlee (astro 105, kul 10 pg)..peminat setia cerita2 P.RAMLEE..
kalau cerita tak best baru layan emel + fb jap..hehee..sempat je kan..

  • 11.00 - 12.00 tgahari
time ni ayu dah siap2 prepare barang2 nak masak utk lunch...
simple2 je...lauk utk ayu biasanya jenis kering2 je..ikan kering ke, ikan goreng ke, ayam masak kicap ke...ikan bilis ke..semuanya ayu layan..
n sayur plak kalau tak sawi, kucai tak pun lobak putih..
utk mak n ayah ayu pun selalu gak masak klu sempat la....
(ngan syarat danial n hariz ayah ayu tengok2 kan)klu danial jaga time2 ni, ayu akan bf dia je dulu...

  • 12.00 - 1.00 ptg
ayu mkn tghari..
klu ayah atau mak ayu tak suap hariz mkn, ayu akan suapkan dia..
lps mkn nasi, selalu ayu akan lepak kat bilik bersama2 danial....tukar pampers dia n bf dia..

  • 2.00 - 5.00 ptg
mula la plak aktiviti mengepam guna spectra 3...hehe..best2..
mmg take time tapi byk gak dpt..selalu boleh dpt dlm 5-6 oz.
selalu nya lps tghari je ayah ayu la yg handlekan hariz, dari tukar pampers dia sampai la bancuh susu dia n tidokan dia ptg tu...
so, ayu mmg tak risau sgt la pasal hariz ni...
klu danial jaga lagi, ayu akan bf sampai dia tertido balik..
klu ptg tu ayu ngantuk sgt ayu akan tido juga la..klu tak ayu akan tgk tv atau check emel atau fb..pantang kali kedua ni, sempat je dok layan emel n fb..

5.00 - 6.00ptg

mandikan danial (klu ptg tu tak hujan)..
siap2kan danial, n tidokan danial balik...
lepas tu ayu plak pergi mandi n siap2kan diri...
ayah ayu akan mandikn hariz petang n kalau tak hujan, ayah ayu akan bawa hariz g meronda2 kat sekitar kawasan perumahan ngan naik moto atau naik keta...hariz memang manja sangat dengan ayah ayu...pantang diajak keluar...

  • 6.00 - 8.00 mlm
mak ayu balik keje, so akan bakarkan tungku utk ayu...kalau mak balik lambat, ayah ayu bakarkan tungku ...
selalu ayu akan start bertungku dlm kul 6.30 ptg...
sambil bertungku sambil layan drama "CINTA BALQIS"mak ayu akan jaga plak danial, main2 ngan dia...
kul 7 lebih tu, ayu pump lg guna avent manual..selalu boleh dpt dlm 3-4 oz..

  • 8.30 mlm
mkn mlm...suapkan hariz sama, mak ayu jaga danial...
  • 9.00 -11.00 mlm
tgk tv la...kalau tak best, layan internet la plak...
sambil tu tengok2 gak hariz n danial...
hariz biasanya akan tido ngan ayah ayu je..
mak akan temankan ayu n danial..
sblm tido, ayu akan pastikan pampers hariz n danial kena tukar dulu...tidak lupa juga untuk mengepam sebelum ayu tidur...biasa boleh dapat 5-6 oz guna Spectra 3..

9 comments:

yangyuyu said...

hi ayu, br aku perasan ko berblogging semula..cerita pasal bf pun ok

btw anak2 ko cute la, next year buat girl pulak :P

aini aziz said...

cograt my deary fren sbb da ber blog semula..mmg bagus ko kongsi² cite psl bende nie..aku sgt supportive..

ayu said...

umi,
thanks..aku mmg suke citer2 berunsurkan bf ni.. tenang fikiran aku..haha..next yearrrrr??? tgk la wei, ni pun tak larat nak jaga 2 org anak..tunggu diaorg besar skeet..tp, kalau ada rezeki,apa salahnya.. kena menuntut ilmu ngan cik normy la dulu..haha

normy : tq my fren....sama2 kita perjuangkan hak anak2 kita kayyyyyyyyyyyyyyyyy.. aku tak sabar nak tunggu awal bulan 7 ni..huhu, ina asyik dok tanya aku je, jadi ke idak..lalala

ashra said...

hehe.wah..bagusla ayu,siap ada jadual.
mestila wat stokkan..biar anak dapat cukup susu wpun,ibunya tak di sisi. (saya plak yg tolong jawabkan)...

kuntumz said...

ayu, besnya dpt bagi bf..aku tak dpt nk kasik anak aku bf..cian kan??
tak per, for 2nd nti aku nk try Bf..n nak jadikan ko as aku nya cikgu..boleh kan??hehehe

ayu said...

ashra : memang kena ada jadual...senang skeet ayu nak follow..lgpun, time pantang ni tak reti la nak duduk diam...kalau la boleh keluar, dah lama ayu keluar..hehehe...

ayu said...

jia : boleh je..aku , ili, ummi n kawan2 yg lain boleh guide ko...tak salah kita share ilmu sama2 ye..lg2 la ilmu bf ni...really seronok bila dapat bantu kawan2..

Ina Hashim said...

lewat ayu bekfes ye?kalo mak akak kul 8am lom bfes dah bising,takut perut masuk angin...kol 10am tuh dah teatime lak...minum milo/horlick panas+biskut fibre

ayu said...

kak ina : nak buat macam mana , ada 2 org anak ..so, kena dahulukan diaorg dulu...tp, masa seminggu yg pertama tu mmg awal ayu bfast..tapi, bila mak dah masuk kerja n tinggal ayu n anak2 ayu serta ayah ayu je, nak tak nak kena la dahulukan diaorg..^_^