click...click...

HITS

Followers

Tuesday, July 26, 2016

JJCM di KK : Selera Utara, Tuaran.....

Dah hampir 4 bulan di KK ni, asal dengar je Kedai2 makan yang bunyi2 utara2 ni, mesti kitaorang akan terjah punyalah... lagi2 sejak En suami ku ni, ada join satu group WA dinamakan Wonderful of Perakian.. dalam group WA ni, penuh la dengan orang2 Perak yang merantau bekerja di Sabah ni..

Jadi diaorang ni memang suka share lokasi2 mana2 kedai yang ada unsur2 dari Utara ni..

Since kitaorang ni nak gak merasa Mee Udang Kuala Sepetang katanya, so ahad pagi baru2 ni kitaorang pergi la breakfast kat situ...

Dari rumah daku tak jauh pun, dalam 15 minit gak la... lokasi boleh dicari samada taip Shell Berungis atau Pertubuhan Peladang Tuaran, Kampung Berungis... sebabnya, kedai ni betul2 berhadapan dengan Stesen Minyak Shell tu dan juga terletak bersebelahan dengan Pertubuhan Peladang ni juga...


Time kitaorang pergi tu , baru hari yang ke 10 buka...
Apa menu yang menarik di sini??? dah tentu lah, menu masakan utara....Tapi aku macam konfius gak bila tengok ada nasi goreng kerabu tu... hehe..tak pe la..maybe diaorang nak pelbagaikan jenis menu la tu.. Since hari tu baru pertama kali kitaorang pergi, jadi En suami nak cuba la makan Mee Udang, daku plak nak cuba makan Laksa dan untuk budak2 ni plak , since ada goreng2, kitaorang order Nasi Goreng Kampung je la..


Antara menu yang ada di situ
Laksa nya memang ada rasa2 belah utara...cuma tak berapa pedas sangat, so daku tambah cili padi lagi..
  
Tadaaaaaaaaaa...Mee Udang..ku ada rasa la juga, sedapp...not bad gak la 
Rupanya, bila ditanya, tokey kedai ni asal dari orang Perak , dari Lenggong..pernah menetap di Kamunting hampir 10 tahun juga la sebelum pindah balik ke Sabah ikut suami dia...sekarang ni memang dia menetap sepenuhnya la di sini....

So, korang2 kalau jalan2 ke Area2 Tuaran tu, jangan lupa singgah di Kedai makan Selera Utara ni ya.. dibuka setiap hari dari jam 6.30 pagi hingga 5 petang...

Selamat mencuba............